Sakarya'da yaşayan ve yaklaşık 42 bin kitabı bulunan oğretmen cift, kitaplarını sığdırmak icin 5 defa evlerini taşıdı. Turkiye'nin farklı şehirlerinde ilkokul oğretmenliği yapan Osman (53) ve Hulya Acıkgoz (53) cifti 42 yılda yaklaşık 42 bin kitap biriktirdi.
Sakarya'da yaşayan ve cocukluklarından itibaren kitaplara ilgisi olan cift, bugune kadar topladığı 42 bin civarında kitapla evini kutuphaneye donuşturdu.
Adapazarı ilcesi Camili Mahallesi'nde bulunan evinin odalarını kutuphaneye donuşturen Osman ve Hulya Acıkgoz cifti, surekli artan kitapları icin 5 kez evlerini değiştirmek zorunda kaldı.
Osman Acıkgoz, AA muhabirine, eşiyle birlikte evinin odalarını kutuphaneye cevirdiklerini ve oğrencilere kutuphane hizmeti verdiklerini soyledi.
Meslek hayatında 30 yılı aştığını anımsatan Acıkgoz, "Evimdeki kutuphanede bulunan kitap sayısı 42 bini buldu ve mezun ettiğim oğrencilerim gelip buradan kitap alıp okuyorlar, ben de cevremdeki oğrencilere, genclere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak icin caba harcıyorum." dedi.
Kitap okumanın eğitimin ozu olduğuna işaret eden Acıkgoz, "İlkokulu koyde okuduktan sonra 5. sınıf icin Kayseri'ye gittim. Kayseri'de ev calışmalarımızı, odevlerimizi yapabilmek icin genellikle evde kitap olmadığından, İl Halk Kutuphanesine gidip odevlerimizi orada yapardık. 42 yılda 42 bine yakın kitap temin ettik. İşin en guzel noktalarından birisi de kitaplığımızda donem donem oluşan ve fazla kitaplarımızı koy okullarına, ihtiyac sahibi ailelere de verdiğimiz cok olmuştur. Bu da bize ayrı bir mutluluk vermiştir." ifadelerini kullandı.
Kitap biriktirme konusunda kendisinin ve eşinin buyuk mucadele verdiğini dile getiren Acıkgoz, şunları kaydetti:
"Bu mucadelenin sonunda da yetiştirdiğimiz oğrencilerin, evimizde bulunan kutuphanemizden faydalanmaları icin her turlu imkanı sağladık, bu da bize buyuk bir keyif veriyor. Okuttuğumuz oğrencilere kitap okuma motivasyonunu arttırmak icin teşvik etmek adına onlara donem donem madalyalar veriyorduk. 500 kitabı bitiren, bin kitabı bitiren ve 4 yıl sonra mezun olurken okudukları kitap sayılarını belirten kupalar veriyorduk kendilerine. Evimizdeki kutuphanede ders kitapları olmak uzere her turlu kitabı bulabiliyorsunuz. Genellikle oğrencilerimizin seviyelerine gore kitap bulunduruyoruz kutuphanenin bir bolumunde."
"Kutuphane icin 5 defa evimizi değiştirdik"

Hulya Acıkgoz de eşiyle ortak noktaları olan kitap sevgisini insanlara da aktarmak icin evlerini kutuphaneye cevirdiklerini belirtti.
Acıkgoz, kitaplarını evlere sığdırmakta zorlandıklarını anlatarak, "Evlerimiz yetmiyordu ve bu bizim kutuphane icin değiştirdiğimiz beşinci evimiz. Burası buyuk olduğu icin kutuphane icin tercih ettik ve kutuphaneye de uygundu, kutuphane yaptık. Oğrencilerimiz, komşularımız gelip buradan yararlanıyorlar." şeklinde konuştu.
Acıkgoz, kutuphanelerinde 50 ila 200 yıllık kitapların da yer aldığını sozlerine ekledi.
Lise oğrencisi Gokhan Ecevit de surekli olarak Acıkgoz ciftinin kutuphanesinden yararlandığını belirterek, "Oğretmenlerimiz istedikce ve bir kitabı merak ettiğimde gelip alıyorum. Aldığım kitaplardan da kesinlikle faydalanıyorum, aynı zamanda ikisinin de oğretmen olmaları dolayısıyla bizlere okuyacağımız kitaplar hakkında da bilgi veriyorlar, bizim icin de cok iyi bir imkan oluyor." dedi.