Ağrı'da oğretmenlik yapan Duygu Patan, koy okulunda gecmişte lojman olarak kullanılan komurluğu onarıp oğrencilerin ayrılmak istemediği donanımlı bir ana sınıfına donuşturdu. Ağrı'da koy okulunda gecmişte lojman olarak kullanılan komurluğu, hayırseverlerin desteğiyle donanımlı bir ana sınıfına donuşturen oğretmen Duygu Patan, oğrencilerini, en iyi şartlarda geleceğe hazırlamanın uğraşını veriyor.
Tutak ilcesine 27 kilometre uzaklıktaki Ozanpınar Koyu İlkokulunda gorev yapan 29 yaşındaki okul oncesi oğretmeni Duygu Patan, cetin kış koşullarının yaşandığı, memleketi Rize'den kilometrelerce uzaktaki koyde, oğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermenin cabasını gosteriyor.
Evli ve bir cocuk annesi Patan, atandığı ana sınıfı olmayan okulda, minik cocukların okul oncesi eğitimlerinden mahrum kalmaması icin calışma başlattı.
Okulda gecmişte lojman olarak kullanılan komurluğu, İlce Milli Eğitim Mudurluğu ve hayırseverlerin desteğiyle kısa surede boyatan Patan, kapı ve pencerelerini değiştirip onardığı yeri, donanımlı bir ana sınıfına donuşturdu.
Sınıfı oyuncaklarla donattı
Sınıfı bilgisayar, projeksiyon cihazı ve renkli yazıcı gibi teknolojik aletlerin yanı sıra ceşitli oyuncaklarla donatan Patan, gonul bağı kurduğu oğrencileriyle ceşitli oyunlar oynayarak dersleri daha da eğlenceli hale getiriyor.
Oğretmen Duygu Patan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 13 oğrencisi olduğunu ve onlara en iyi şekilde eğitim vermek icin elinden geleni yapmaya calıştığını soyledi.
Ozellikle koy okulunda calışmak istediğini ve oğrencileriyle cok mutlu olduğunu ifade eden Patan, şoyle konuştu:
"Bu sınıf eski bir lojman ve komurluk olarak kullanılıyordu. Sınıfa donuşturme fikrimizi İlce Milli Eğitim Mudurumuzle paylaştım. Kendisinin onay ve desteğiyle 'neden olmasın' diyerek yola cıktık. Lojmanın icine ilk girdiğimde 'yapamayız' demedim. 'Sınıfı nasıl donanımlı ve guzel bir hale getirebiliriz' diye hayaller kurmaya başladım. Ben hayaller kurmalıydım ki cocuklarımız daha guzel hayaller kurabilsin. Boylelikle lojmanın bir sınıfa donuşmesi fikri ortaya cıktı."
Patan, hayırseverlerin de desteğiyle okulun dışını rengarenk boyayıp camur olmaması icin bahceye mıcır doktuklerini belirterek sınıfın icini de en guzel şekilde hazırladıklarını anlattı.

Oğrenciler evlerine gitmek istemiyor
Sınıfı teknolojik alet ve oyuncaklarla donattıklarını anlatan Patan, "Ana sınıfımızda butun materyaller mevcut. Okul oncesine ait her turlu materyal var. Burası ucra bir koy olmasına rağmen şehir merkezinde olan butun imkanları biz bu sınıfımıza taşıdık. Oğrencilerimiz evlerine dahi gitmek istemiyorlar." diye konuştu.
Doğuya atandığı icin cok mutlu olduğunu aktaran Patan, şunları kaydetti:
"Koyde bir sınıfımın olmasını cok istedim. Merkezde calışıp gidebilirdim ama ben bunu istemedim. Bu cocukların okul oncesi eğitimlerinden mahrum kalmalarını istemedim. Acıkcası doğuya gelirken bir on yargım yoktu. Şartları az cok cevremizden de duyuyorduk. Aslında atanmadan onceden beri bir hayalim vardı. Buradaki şartları ve sınıfların cok donanımlı olmadığını bildiğim icin boyle bir ana sınıfı oluşturma hayalini her zaman kuruyordum. Bu da bana nasip oldu ve şu an cok mutluyum."
Koy sakinlerinden Eda Peker, fedakar oğretmenlerini cok sevdiklerini belirtti.