İzmir'in Karabağlar ilcesinde yakalandığı koronavirusu yenen Eşrefpaşa Anadolu Lisesi İngilizce oğretmeni Zubeyde Şahin (41), her yıl birlikte kutladıkları 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde, bu defa oğrencilerinden ayrı kalacak olmanın cok zor olduğunu belirtti. Oğrencileri ile 24 Kasım'a ozel bir video hazırladıklarını dile getiren Şahin "Bugunu okulda kutlamayı cok isterdik. Ozel etkinlikler yapardık ama şimdilik sosyal medya uzerinden birbirimize destek olacağız" dedi. Turkiye'de pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sistemine gecişle birlikte oğretmen ve oğrenciler icin zor bir surec başladı. Bu surecte zorlanan oğrencilere en buyuk destek ise oğretmenlerden geldi. Uzaktan eğitim veren oğretmenler bilgisayar başında ders anlatmanın yanı sıra, oğrencilerin kaygıları konusunda da onlara destek vererek sureci kolaylaştırmak icin mucadele veriyor. Yakalandığı koronavirusu yenen Eşrefpaşa Anadolu Lisesi İngilizce oğretmeni Zubeyde Şahin, her yıl birlikte kutladıkları 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde, bu defa oğrencilerinden ayrı kalacak olmanın cok zor olduğunu belirtti. Oğrencileri ile 24 Kasım'a ozel bir video hazırladıklarını dile getiren Şahin, "Hastalık surecinden sonra online derslerimiz başladı. Oğrencilerime ilk soylediğim şey cok dikkatli olmaları, bu kadar rahat gezmemeleri oldu. Bugunu okulda kutlamayı cok isterdik. Ozel etkinlikler yapardık ama şimdilik sosyal medya uzerinden birbirimize destek olacağız" dedi.
'HASTALIĞI OĞRENCİLERİME BULAŞTIRMAKTAN COK KORKTUM'
Koronaviruse yakalandığı sureci anlatan Zubeyde Şahin, testi pozitif cıktığında en buyuk endişeyi oğrencilerine bulaştırma ihtimali konusunda yaşadığını ifade edip, "Eşim astım hastası olduğundan hastalığın en başından beri cok dikkatli davrandık. Ancak koronavirus belirtileri once eşimde başladı. Belirti gosterince evde kendisini karantinaya almıştık ama ilk testi negatif cıkınca normal yaşantımıza geri donduk. Şikayetleri gecmeyince hastaneye tekrar gittik. Bu kez virusun eşimin ciğerlerine kadar indiği goruldu ve aynı gun benden de test alındı. Benden test alınmadan once, eşimin ilk testi de negatif cıkınca okula gitmiştim. O gun oğrencilerime kitap dağıttım ancak maske, mesafe ve hijyen konusunda cok dikkatli davrandım. Ertesi gun testim pozitif cıktığında oğrencilerime ya da o gun beraber vakit gecirdiğim arkadaşlarıma hastalığı bulaştırdım mı diye dikkat etmeme rağmen cok endişelendim. Aslında bu donemde kendi hastalığımdan cok hastalığı başkalarına bulaştırmaktan korktum" diye konuştu.
'OĞRENCİLERİMİ YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİM'
Oğrencilerin de virus suresince ciddi kaygıları olduğunu ifade eden Şahin, bu konuda desteğe ihtiyaclarını olduğunu vurgulayarak, "Evde cok guclu durmaya calıştım. 2 cocuğumuz var onlara da bulaştı. Onlar cok hafif atlattılar. Karantina donemini evimizde oğlumun sınavına hazırlanarak gecirdik. Onun acısından da cok zordu. Oğrencilerimle online ders yaparken hep kendi oğlumun psikolojisini goz onunde bulundurarak sohbet ediyorum. Dışarıdan cok desteğe ihtiyacları var. Oğrencilerin dışarıya ne zaman cıkacakları, okula yeniden ne zaman başlayacakları ve ileride neler olacağı konusunda kaygıları var. Online dersler esnasında okul mudurumuz sağ olsun Selman Er dinlenmemi onerdi. Kendisine teşekkur ettim ama bu surecte oğrencilerimi yalnız bırakmak istemedim" acıklamasında bulundu.
'KİMSE BENİM BAĞIŞIKLIĞIM GUCLU DİYEREK KENDİNE GUVENMESİN'
Hastalık sırasında moralin ve psikolojinin cok onemli olduğunu dile getiren Şahin, hastalığın cok zorlu olduğunu ifade edip, "Testim pozitif cıktığında eşim bana, 'Cok ozur dilerim. Sana bu hastalığı ben bulaştırdım. Ya benim yuzumden sana bir şey olursa' dedi. Ben guclu durmaya calıştıkca eşim de toparlanmaya başladı. Psikolojiniz iyi ise her şey daha kolay oluyor. Sonunuzun kotu olacağını duşunurseniz belirtilerinizi ve kendinizi daha cok dinliyorsunuz. Cok zor bir hastalık. Kimse, bağışıklığım kuvvetli diye kendine guvenmesin. 'Bulaşsa da grip gibi atlatırım' diye duşunenler var ama oyle bir şey yok. Kimin uzerinde hangi etkilere neden olacağını bilemezsiniz. Cok şiddetli oksuruk yaşadım. Eşimle aynı evdeyiz ama bana gore cok daha ağır atlattı. Kas ve kemik ağrılarını en ust noktada yaşadı. En buyuk korkum hastaneye gitmesi gerekirse, cihaza bağlanırsa ne yaparım oldu. Hastalığı yenmemin uzerinden sure gecmesine rağmen merdiven cıkarken nefes nefese kalıyorum. İleride ne gibi etkisi kalacak bilmiyorum, cok daha cabuk yoruluyorsunuz" diye konuştu.