Milli Eğitim Bakanlığı ders ve ek ders ucretlerine dair 13 maddelik bir yazı yayımladı. O yazıyı yayımlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ders ve ek ders ucretlerine dair 13 maddelik bir yazı yayımladı. O yazıyı yayımlıyoruz.
1- Uzaktan eğitim kapsamında okutulan dersler once maaş karşılığı, sonra ek ders ucreti olarak odenecek.
2- Cumartesi ve Pazar gunu rutin mufredat kapsamında okutulan dersler oncelikle maaş karşılığı sayılacak.
3- Haftada 3 saat hazırlık ve planlama ek dersi odenecek.
4- Haftada 2 saat sınıf/şube rehberlik ek dersi odenecek.
5- Okul yoneticilerine tam gun tam yıl eğitim ve ikili oğretim kapsamında ilave ek ders ucreti odenmeyecek.
6- Ucretli oğretmenler gorevlerine devam edecek ve ek ders ucretleri fiilen yaptığı ders saati sayısına gore odenecek
7- TEMASLI VEYA ŞUPHELİ OLANLARDA UZAKTAN EĞİTİM YAPMAYA DEVAM EDECEK ve ek ders ucretleri odenecek.
8- Yuz yuze eğitim yapan oğretmenlere(okul oncesi) rutin mufredat kapsamında ek ders ucretleri odenecek.

9- OKUL YONETİCİLERİ EN AZ BİR YONETİCİ OKULDA OLMAK ŞARTIYLA DONUŞUMLU CALIŞABİLECEK.
10- REHBER OĞRETMENLER HAFTADA EN AZ BİR GUN OKULDA OLMAK ŞARTIYLA DONUŞUMLU CALIŞABİLECEK.
11- Okul yoneticileri ve rehber oğretmenlere ek ders ucretleri tam olarak odenecek. /p>