Nuray Yıldırıcı: "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye yurekten teşekkur ediyorum. Oğretmenlik yaptım aslında, fazla bir şey yapmadım. Oralardan beni duyup, yanına cağırdı. Benim icin cok onur duyulacak bir gundu" Sakarya'da sınıf oğretmeni Nuray Yıldırıcı, pandemi doneminde başarılı calışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından, 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde Ankara'da duzenlenen programa davet edilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Geyve ilcesindeki Suleyman Gulsum Odabaş İlkokulunda gorev yapan 24 yıllık oğretmen Yıldırıcı'nın, uzaktan eğitim surecinde okula tahsis ettiği motosiklet "EBA Mobil Destek Aracı" olarak kullanılıyor.
Sık sık ziyaret ettiği oğrenci ve velilere psikososyal destekte de bulunan Yıldırıcı, evinin bahcesinde sosyal mesafe ve maske kuralına uygun şekilde telefonunu modem olarak kullandırıp, oğrencilerin canlı derse katılımını sağlıyor.
Yıldırıcı, başarılı calışmaları dolayısıyla Emine Erdoğan tarafından Oğretmenler Gunu kapsamında Devlet Konukevi'nde duzenlenen programa davet edilmenin mutluluğunu yaşıyor.
- "Motorumla odev dağıttım"
Nuray Yıldırıcı, AA muhabirine, pandemi nedeniyle ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını soyledi.
Milli Eğitim Bakanlığının kendilerine guzel imkanlar sunduğunu belirten Yıldırıcı, "Fakat oğrencilerim EBA'ya girme noktasında sıkıntı yaşıyordu. Gunluk odevlerimizi dağıtamaz duruma gelmiştik. Hem bu sıkıntıları cozmek hem de odevleri dağıtmak icin duşunurken motorum gozume carptı ve onunla dağıtmaya başladım." diye konuştu.
Yıldırıcı, EBA Canlı Ders uygulamasını indirmede ve kullanmada sorunlar oluştuğunu dile getirerek, "Kimisinin tableti, telefonu yoktu. Boyle durumda olanlara ders verirken bahcem musait olduğu icin sosyal mesafeyi koruyarak, maskeler takılarak fazla telefonum, bilgisayarım ve tabletlerimi verdim, kendi internetimden yararlandırmaya calıştım." dedi.
Sadece kendi oğrencilerine değil, diğer oğrencilere de yardım etmeye calıştığını aktaran Yıldırıcı, şoyle devam etti:
"Oğrencilerimin mutluluğu beni daha fazla 'diğer koylere de nasıl yardım ederimi' duşundurttu. Bu sefer uzak olan koyler icin de babaların iş cıkışı kullandığı markete odevleri bıraktım. Musait olan evlere yardım edebilmek icin gittim. Aslında biraz zorlandım cunku veliler cok iyi niyetliler, benim yorulmamı istemedikleri icin 'sorun yok' diyorlardı ama canlı derse giremediklerini biliyordum. Onun icin ısrar ederek sorunlarını hallettik. Canlı derse katılım cok verimli gecti."
- "Cok onur duydum"
Yıldırıcı, Emine Erdoğan tarafından duzenlenen programa katıldığı icin cok gururlandığını belirterek, şoyle devam etti:
"İlk cekim yapmaya gelen ekip cok fazla bir şey soylemedi. Sonra olaylar cok hızlı gelişti, 2 gun icerisinde kendimi Ankara'da buldum. İnanılmaz bir gundu. Cok onur duydum. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye yurekten teşekkur ediyorum. Oğretmenlik yaptım aslında, fazla bir şey yapmadım. Oralardan beni duyup, yanına cağırdı. Benim icin cok onur duyulacak bir gundu. Cok da samimi, icten bir davetti. Cok teşekkur ediyorum."
- "Oğrenci ve velilerden teşekkur telefonları almak mutlu etti"
Okulun muduru Fatih Temren de kendilerine bu gururu yaşattığı icin Nuray oğretmene teşekkuru borc bildiklerini soyledi.
Oğrenci ve velilerden teşekkur telefonları almanın kendilerini mutlu ettiğini anlatan Temren, şu ifadeleri kullandı:
"Pandemi surecinde Nuray hocanın canla başla savaşıp motosikletini, aracını okulumuza hibe edip kullanması, kullandırması, EBA girişlerine rehberlik etmesi, gerektiğinde kendi telefonunu modem olarak kullanması, bizlerle iş birliği halinde calışması bizi cok mutlu etti. Bir ekip işi. Nuray oğretmenimizin başrolunde olduğu, idare olarak sonuna kadar desteklediğimiz ama tum okul oğretmenlerimizin de icinde yer aldığı bir ekip işi olduğunu belirtmek isterim. Bundan dolayı tum oğretmenlerimize ayrıca teşekkur ediyorum."