Bir cok il milli eğitim mudurluğu norm fazlası oğretmen atama duyurularını yayımladı Samsun, Adana, Antalya, Trabzon, Kayseri, Iğdır, Osmaniye gibi cok sayıda il milli eğitim mudurluğu norm fazlası oğretmen atama duyurularını yayımladı. Başvuruların Aralık ayı icinde alınası ve yine Aralık ayı icinde acıklanması bekleniyor.
Norm fazlası oğretmenler, kadrosunun bulunduğu ilcedeki okulları tercih etmesi halinde ilce onceliği de dikkate alınarak hizmet puanı ustunluğune gore atanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliğinin 53/3 maddesi şu şekidedir:
"(3) Oğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile gorevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı ustunluğune gore yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak uzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; oğretmenlikteki hizmet suresi daha az olan, oğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. Hizmet puanlarının hesabında yer değiştirme başvurularının son gunu esas alınır. Norm kadro fazlası olarak belirlenen oğretmenler; oncelikle gorevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilcedeki eğitim kurumları olmak uzere il icinde alanlarında norm kadro acığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı ustunluğune gore atanır."
Ancak yonetmelikteki bu acık hukme rağmen, Samsun il milli eğitim mudurluğu ilce dışına yapılacak tercihlerin dikkate alınmayacağını belirtmiştir.