İzmir'in Odemiş ilcesinde okul mudurunun silahla oldurulmesiyle ilgili davada U.Y'ye 23 yıl 1 ay 10 gun, babası Birol Y.'ye 20 yıl 4 ay, İ.P'ye 22 yıl hapis cezası verildi. İzmir'in Odemiş ilcesinde okul mudurunun silahla oldurulmesiyle ilgili davada U.Y'ye 23 yıl 1 ay 10 gun, babası Birol Y.'ye 20 yıl 4 ay, İ.P'ye 22 yıl hapis cezası verildi.
Kaymakcı Cok Programlı Anadolu Lisesi Muduru Ayhan Kokmen'in okulda pompalı tufekle oldurulmesiyle ilgili Odemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davada karar cıktı.
Tutuklu yargılanan U.Y, babası Birol Y. ve İ.P'nin SEBGİS aracılığıyla katıldığı duruşmada Kokmen'in eşi Ummu Kokmen ile taraf avukatları hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, sucla suruklenen cocuklar olarak nitelediği U.Y'nin 23 yıl 1 ay 10 gun, İ.P'nin ise 22 yıl hapsine hukmetti.
"Cinayete yardım" sucundan yargılanan U.Y'nin babası Birol Y. ise 20 yıl 4 ay hapis cezasına carptırıldı.
Sanıklara verilen kararlarda iyi hal indirimine gitmeyen mahkeme, tutuksuz yargılanan C.A. ve Y. O'nun ise beraatine hukmetti.
Kokmen Ailesi'nin avukatı Suleyman Coşkun, duruşma bitiminde gazetecilere yaptığı acıklamada, Birol Y'ye "cinayete yardım etme" değil "cinayete azmettirme" sucundan ceza verilmesi gerektiğini iddia ederek bu kararla tutuksuz sanık C.A hakkında verilen beraat kararını temyize gotureceklerini belirtti.
Ummu Kokmen ise verilen cezaları caydırıcı bulmadığını belirterek, "Ben 3 yıldan beri buraya gelip gittim. Hakim ve avukatlar cocuklara, 'suca suruklenen cocuklar' diye hitap ettiler. Demek ki bu cocukları suca surukleyen birileri var. O zaman suca surukleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını isterdim." dedi.
- Olay

Odemiş Kaymakcı Cok Programlı Anadolu Lisesi'nde 15 Aralık 2017'de daha once bir oğrenciye silah cektiği gerekcesiyle disiplin kurulu cezası verilen 11. sınıf oğrencisi U.Y. ile İ.P, okul muduru Ayhan Kokmen'in odasına girerek pompalı tufekle ateş acmıştı. Yaralanan Kokmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Odemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 4 oğrenci ile bunları azmettirdiği gerekcesiyle U.Y'nin babası Birol Y. hakkında ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle dava acılmıştı.