Korona virus 22 yıllık sınıf oğretmeni Mustafa Guler'in eğitim aşkını bitiremedi. Eşi korona viruse yakalanmasına rağmen karantinada bile uzaktan eğitimi surduren Guler'in bu hareketi velileri etkiledi. Veli Abdullah Yuvanc, "Keşke diğer kızlarım da Mustafa hoca gibi bir oğretmenin elinde yetişseydi" dedi. Korona virus 22 yıllık sınıf oğretmeni Mustafa Guler'in eğitim aşkını bitiremedi. Eşi korona viruse yakalanmasına rağmen karantinada bile uzaktan eğitimi surduren Guler'in bu hareketi velileri etkiledi. Veli Abdullah Yuvanc, "Keşke diğer kızlarım da Mustafa hoca gibi bir oğretmenin elinde yetişseydi" dedi.
Gaziantep'in Şehitkamil ilcesinde bulunan Mehmet Ali Eruslu İlkokulunda gorevli sınıf oğretmeni Mustafa Guler, eşi korona viruse yakalanmasına rağmen uzaktan eğitime ara vermedi. Normal şartlara gore 14 gunluk rapor alma hakkı bulunan Guler, rapor almayıp bir yandan eşiyle, diğer yandan oğrencileriyle ilgilenmeye devam ediyor. Karantina surecinde bile dersleri hic aksatmayan Guler, "Hatta benim kendi korona virus testim de pozitif cıksaydı ben bir şekilde ders vermeye devam ederdim" şeklinde konuştu.
Guler'in bu cabası ve hareketini takdir eden veli Abdullah Yuvanc, diğer 2 kızını ozel okulda okuttuğunu belirterek, Guler'in gosterdiği cabayı ozel okulda gormediğini ifade etti.
"Cok zor şartlar altında okudum"
Oğretmenliğin hayali olmadığını ancak oğretmen olduktan sonra iyi bir oğretmen olmayı hedeflediğini anlatan Guler, 1986 ile 1994 yılları arasında cok zor ekonomik koşullar altında okuduğunu paylaştı. O zamanlar 2 kardeşiyle birlikte Gaziantep'e geldiklerini belirten Guler, "O zaman babamın durumu olmadığı icin bir odalı bir evde 3 kişi kaldık. O evde zor şartlar altında oğrenimimizi tamamladık. Hem okuyup hem calıştım. O zaman Antep'te pastane, lokanta gibi işyerlerinde calıştım. Bu zor şartlar altındaki calışmam ileriki yıllarda oğretmen olunca beni daha azimli daha fedakar yaptı. Uzaktan eğitim zorlu bir surec. Uzaktan eğitimde 30 oğrenciyi ekran başında tutmak baya zor. Onları ekrana odaklamak dikkatlerini sağlamak zor oluyor. Ama bu salgın surecinde bunu başarmaya mecburuz. Bu sureci oğrencilerin eğitiminin hasar gormeden bitirmeliyiz. Burada oğretmene cok buyuk bir yukumluluk duşuyor. Bizde bunu karşılamaya calışıyoruz" dedi.
"Ekiplerin rapor yazmasını kabul etmedim"
Eşimin korona virus testi pozitif cıktıktan sonra da eğitime devam ettiğini sozlerine ekleyen Guler, "Hatta bizim eve gelen filyasyon ekipleri benim icin 14 gunluk rapor yazabileceklerini bu surecte uzaktan ders verme zorunluluğumun olmadığını soylediler ancak ben yine kabul etmedim. Hatta benim kendi korona virus testim de pozitif cıksaydı ben bir şekilde ders vermeye devam ederdim. Cunku oğrenciler zaten salgından dolayı okuldan uzaklar ama ne olursa olsun her şartta eğitimden uzak kalmamaları gerekiyor. Karantina surecinde velilerim ve ablam bize cok destek oldular. Veliler her gun yapıp getirdi. Ben bir baba olarak cocuğumun nasıl eğitim gormesini istiyorsam ben de aynen o şekilde eğitim veriyorum" ifadelerini kullandı.
"Mustafa hoca biz cok etkiledi, keşke diğer 2 kızımda devlette okusaydı"
Diğer 2 kızını ozel okulda okuttuğunu soyleyen veli Abdullah Yuvanc ise "Mesela bugun Cumartesi olmasına rağmen eğitime devam ediyor. Benim kızım ondan hic beklemediğim şekilde başarı sağladı. Mustafa hoca da gecmişte herhalde cok zorluk cekmesinden dolayı eğitime gonul vermiş. Yani sınıftaymış gibi hareket ediyor. Bire bir eğitim gibi ders veriyor. En azından boylelikle salgını atlatmış olacağız. Biz bu sene kızımızı okula gonderip gondermeme konusunda kararsız kalmıştık. Ama iyi ki gondermişiz. Mustafa hoca bizi cok etkiledi. Eşi pozitif cıktıktan sonra kendisi hastaneye test yaptırmaya gitmek icin bile bizden izin aldı. Cok şaşırdım. Şuanda da eşi bir odada kendisi bir oda da karantina surecindeler ama bu surecte bile tek bir dersi aksatmadı. Hem eşiyle ilgileniyor hem de oğrencileriyle. Oğrencilere bire bir ozel ders veriyor. Keşke diğer kızlarım da Mustafa hoca gibi bir oğretmenin elinde yetişseydi" ifadelerini kullandı.

Guler'in oğrencisi Başak Nehir Yuvanc da Mustafa hocayı diğer oğretmenlerinden daha cok sevdiğini dile getirdi.