Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu illere bir acıklama gondererek, sozleşmeli oğretmen iken oğretmen kadrosuna atandıktan sonra alan değişikliği icin on başvuruların son gunu olan 11.12.2020 tarihi itibariyle kadrolu olarak en az bir yıl fiilen calışmış olan/olacak oğretmenlerin başvuruları kabul edilebilmesini istedi. İl Milli Eğitim Mudurluklerine,
Bilindiği uzere Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin Ek 4'uncu maddesi kapsamında sozleşmeli olarak istihdam edilen oğretmenlerin, anılan maddenin ucuncu fıkrası gereğince oğretmen kadrolarına atandıktan sonra aynı yerde bir yıl calışma zorunluluğu bulunmaktadır.
Diğer taraftan 2020 Alan Değişikliği Duyurusu yayımlanmıştır. Bu kapsamda on başvurular 7 Aralık 2020 tarihinde MEBBİS uzerinden alınmaya başlanmış olup 11Aralık 2020 tarihinde sona erecektir.
Bu bağlamda alan değişikliği başvurularında, sozleşmeli oğretmen iken oğretmen kadrosuna atandıktan sonra alan değişikliği icin on başvuruların son gunu olan 11.12.2020 tarihi itibariyle kadrolu olarak en az bir yıl fiilen calışmış olan/olacak oğretmenlerin başvuruları kabul edilebilecektir.
E- Postamız ekinde soz konusu Duyuru kapsamında sozleşmeli oğretmen iken oğretmen kadrosuna atananlar tarafından 10/12/2020 tarih ve Saat 13:20 itibariyle yapılan başvurular yer almaktadır. (Not: Onaylı ve onay bekleyen tum başvurular)
Bu nedenle ekli listede yer alan iliniz oğretmenlerinin başvurularının incelenerek belirtilen başvuru şartını taşımayanların başvurularının reddedilmesi, 10/12/2020 tarih ve Saat 13:20 sonrası yapılan başvurular icin de gerekli hassasiyetin gosterilmesi gerekmektedir.
İyi calışmalar dileriz.
Personel Genel Mudurluğu