Atolye ve laboratuvar oğretmenlerinden 60 yaş ustu ve kronik hastalığı olan risk grubunda bulunan oğretmenleri EBA' dan canlı ders yaparak ek ders alabilir mi? Bu oğretmenlerden Atolye Ve Laboratuvar Şefi olanlarına "Planlama ve Bakım-Onarım Gorevi" karşılığı olarak ek ders ucreti odenebilir mi? sorularını Milli Eğitim Bakanlığı goruş yazısı ile cevapladı. İşte o goruş yazısı;
Soz konusu goruş yazısında aşağıdaki tespitlerde bulunuldu;
a) 60 yaş uzeri ve/veya kronik rahatsızlığından dolayı okulda yapılan yuz yuze eğitimde ders gorevi almayan oğretmene, EBA'da acılan ve Bakanlığımız tarafından belirlenen canlı dersler icin ders ve ek ders gorevi verilmesi, bunun dışında işletmelerde mesleki eğitim dersinin bolunemeyeceği goz onunde bulundurularak işletmelere gonderilemeyen oğrenciler icin okulda yapılan işletmelerde mesleki eğitim dersinde (uzaktan eğitim kısmı da dahil) gorev verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektedir.
b) Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında 60 yaş uzeri ve/veya kronik rahatsızlığı bulunan alan/bolum, atolye ve laboratuvar şeflerine, gorev yaptıkları eğitim kurumunun bolum, atolye ve laboratuvarlarındaki calışmaların planlanması, tezgah, makine, arac ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve oğretime hazır halde bulundurulması kapsamında verilen gorev ve sorumluluklar, fiilen yerine getirilmesi gereken gorev ve sorumluluklar olması sebebiyle ilgi (a) Kararın 6 ncı maddesinin dorduncu fıkrasına gore "Planlama ve Bakım-Onarım Gorevi" karşılığı olarak ek ders ucreti odenmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektedir.