MEB'in desteklediği e-Twinning Platformu'nda bir araya gelen oğretmenler, oğrencilerin matematik becerilerini eğlenerek ve farklı sanat dallarını kullanarak geliştirmelerini sağlayan projeyi hayata gecirdi Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) desteklediği e-Twinning Platformunda bir araya gelen oğretmenler, oğrencilerin matematik becerilerini eğlenerek ve farklı sanat dallarını kullanarak geliştirmelerini sağlayan projeyi hayata gecirdi.
Ankara Mamak Naşide Halil Gelendost İlkokulu ve e-Twinning Platformu oğretmenlerinden Banu Final, AA muhabirine yaptığı acıklamada, pandemi doneminde cocukların evlerde kapalı kaldığına işaret ederek, bu durumun cocuklar icin olumsuz etki yarattığını belirtti.
Cocukları bu sıkıntılı gunlerde oğretmenler olarak yalnız bırakmamak icin calıştıklarını ifade eden Final, okul dersleri dışında da cocukların ceşitli aktiviteler gercekleştirmesi icin e-Twinning Platformu kapsamında proje tasarladıklarını aktardı.
"Matematiği Sanatla Oğreniyorum Projesi"nde eğlenerek, yaparak, yaşayarak cocuklarda kalıcı oğrenmeyi ve farklı sanat dallarıyla matematik becerilerini ortaya cıkarmayı amacladıklarını vurgulayan Final, "Proje ile cocuklarımızın dijital eğitim olanaklarından faydalanarak ceşitli sakıncalı internet oyunlarından uzak durmaları ve eğitimci web 2 araclarını kullanmayı oğrenmeleri icin ceşitli etkinlikler planladık. Oğrencilerimizin farklı okullardaki cocuklarla iletişim ve etkileşim icinde sureci verimli şekilde gecirmeleri icin calışmalar yaptık." diye konuştu.
Cocukların farklı ulke cocuklarıyla irtibat halinde yeni fikirler edinmeleri ve farklı kulturleri tanımaları icin de projeye 3 ulkeyi dahil ettiklerini bildiren Final, "Bu kapsamda projemize Turkiye'den 10, Azerbaycan, Belcika ve Polonya'dan oğrenciler ve oğretmenler katıldı." dedi.
Banu Final, projedeki etkinlikler konusunda şoyle konuştu:
"Oğrencilerimiz, oncelikle web araclarını kullanarak projeyle ilgili logo, afiş ve kelime bulutları tasarladı. Bunların icinden projemizin logo ve afişini, anket duzenleyip oylama yaparak belirledik. Oğrencilerimiz, kendilerini tanıtmak icin animasyonlar hazırladı. Tum proje ortağı okullardan oğrenciler birleşerek proje ismimiz icin akrostiş şiir yazdılar. Şiirleri video cekimleri yaparak birleştirdi. Projeyle ilgili kendilerine sunulan anketleri doldurdular. Aralık ayı icin planladığımız 'Matematiği Oyunla Oğreniyorum' etkinliği icin kendileri cok ceşitli oyunlar tasarladılar. Bu oyunlar icin materyaller hazırladılar. Ailesiyle beraber cocuklarımız bu oyunları oynadı ve videolar cekerek bizlerle paylaştılar. Oğrenci velilerimizden bu calışmayla ilgili cok olumlu donutler aldık. Ailece kaliteli zaman gecirdiklerini ifade ettiler. Ayrıca aralık ayı icin oğrencilerimiz dijital ortamda, istedikleri bir matematik konusuyla ilgili olarak oyun hazırlıyorlar. Oyun bizlerin kontrolunden gectikten sonra diğer arkadaşlarına sunulacak."
Banu Final, ocak ayında "Matematiği Muzikle Oğreniyorum", şubat ayında "Matematiği Resimle Oğreniyorum", mart ayında "Matematiği Masalla Oğreniyorum", nisan ayında "Matematiği Drama ile Oğreniyorum", mayıs ayında "Matematik ile Sahnedeyim" etkinliklerini yapacaklarını sozlerine ekledi.