Hakkari'nin Kırıkdağ koyunde bulunan Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Ortaokulunda gorevli oğretmenler, ev ev dolaşarak oğrencilerine kitap dağıtıyor. Hakkari'nin Kırıkdağ koyunde bulunan Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Ortaokulunda gorevli oğretmenler, ev ev dolaşarak oğrencilerine kitap dağıtıyor.
Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Ortaokulu Muduru Nazmi Uce, okulda gorevli oğretmenle birlikte sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek Ordekli, Kaymaklı ve Akbulut koylerinde ikamet eden oğrencileri ziyaret ettiklerini soyledi. Mudur Uce, "Valimiz İdris Akbıyık ve İl Milli Eğitim Mudurumuz Bilal Gur'un katkılarıyla okulumuzda bulunan fedakar oğretmenlerimizle birlikte koy koy dolaşarak oğrencilerimiz ve velilerimizi bilgilendirip ortak bir yol planladık. Oğretmenlerimizin hazırlamış olduğu kitap, fotokopi ile coğalttığımız etkinlikler ve ceşitli materyalleri verdik. Uzaktan eğitimin hayatımızın bir parcası olmaya başladığı bugunlerde EBA canlı derslere katılımın sağlanması hususunun ne denli onem arz ettiğini anlattık. Oğretmenleri ile iletişimde kalmalarının ne kadar onemli olduğunu dile getirdik. Yaşadığımız bu ayrılığın kısa sureceğini ve en kısa zamanda bir araya tekrar geleceğimizi oğrencilerimize soyledik. İcinde bulunduğumuz bu zor gunlerde oğrencilerimizin yuzundeki tebessumu gorunce icimiz ısındı, umudumuz arttı. Tekrar onlarla bir araya gelerek yuz yuze eğitim oğretim yapma isteğimiz percinlendi. Dilerim kısa surede bu ayrılık biter. Tekrar eski gunlerdeki gibi onların cıvıltısıyla şenlenen okul koridorlarında yorulma bahtiyarlığını hep birlikte yaşarız" dedi.