Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışında gorevlendirilecek oğretmen ve oğretim elemanlarının secimine dair kılavuzu yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışında gorevlendirilecek oğretmen ve oğretim elemanlarının secimine dair kılavuzu yayımladı. İşte kılavuzlar
1- Yurt Dışında Gorevlendirilecek Oğretmenleri Secme Sınavı Kılavuzu
Oğretmen Kılavuzu 2021
Ek-1
Ek-2
Ek-3
Başvuru Tarihleri 11-20 Ocak 2021
Mesleki Yeterlilik Sınavı Yeri, Tarihi ve Saati--- Ankara, 13 Şubat 2021, 10.00 (Cumartesi)
Sınav Ucreti: 150,00 TL
Mesleki Yeterlilik Sınavı Sonucları 05 Mart 2021
Oğretmen gorevlendirmesi yapılacak ulkeler ve kontejanları:
AVRUPA BİRLİĞİ ULKELERİ
Almanya'da Turkce ve Turk Kulturu Dersi Oğretmeni: 142
İsvicre'de Turkce ve Turk Kulturu Dersi Oğretmeni: 10
Fransa'da Turkce ve Turk Kulturu Dersi Oğretmeni : 120
İngilizce Dil Belgesi İstenen Ulkelerde (Almanya, İngiltere, İtalya vb.) Turkce ve Turk Kulturu Dersi Oğretmeni : 42
DİĞER ULKELER
Arnavutluk, Moldova, Romanya ve Batı Trakya: 18
Kuveyt, Katar ve İran: 23
Suudi Arabistan: 68
Tacikistan, Lubnan, Tunus: 5
Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti: 60
Gurcistan ve Turk Cumhuriyetleri: 105
Toplam: 593 kontenjan
2- Yurt Dışında Gorevlendirilecek Oğretim Uyesi/Oğretim Gorevlisi/Okutman Secme Sınavı Kılavuzu

Okutman Kılavuzu 2021
Ek1
Ek2
Ek3
Ek4
Başvuru Tarihleri: 11-20 Ocak 2021
Mesleki Yeterlilik Sınavı Yeri, Tarihi ve Saati --- Ankara, 13 Şubat 2021, 10.00 (Cumartesi)
Sınav Ucreti: 150,00 TL
Mesleki Yeterlilik Sınavı Sonucları: 05 Mart 2021
Kontejanlar
Universitelerin Eğitim Fakultelerinin veya Fen-Edebiyat Fakultelerinin Turk Dili ve Edebiyatı/Turkce ve Cağdaş Turk Lehceleri ve Edebiyatları Bolumu mezunları: 30
Universitelerin Yabancı dil bolumleri ile hizmetin gerektirdiği yabancı dillerin filoloji, dilbilim, ceviri bilim, karşılaştırmalı edebiyat, oğretmenlik ve mutercim tercumanlık bolumu mezunları: 17
Toplam: 47 kontenjan