Kars'ta okuldaki yazı tahtasını omuzuna alarak ev ev dolaşan koy oğretmeni İhsan Kartoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle oğrencilerin derslerden geri kalmamaları icin kapı onunde, bahcede ve pencerede ders anlatıyor. Kars'ta gorev yapan sınıf oğretmeni İhsan Kartoğlu, teknolojik imkanları olmayan koy cocuklarının yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle verilen uzaktan eğitimden mahrum kalmaması icin seferber oldu.
Arpacay ilcesine bağlı Okcuoğlu koyundeki ilkokulda gorev yapan sınıf oğretmeni Kartoğlu, teknolojik imkanları olmayan oğrencilerinin derslerinden geri kalmaması icin eğitimi koy cocuklarının ayağına goturmeye karar verdi.
Okuldaki yazı tahtasını omuzuna alarak kar, yağmur ve camur demeden oğrencilerine giden Kartoğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle kapı onunde, bahcede ve pencerede oğrencilerine ders anlatıyor.
"Beni gorduklerinde daha bir ozveriyle calışıyorlar"
Sınıf oğretmeni İhsan Kartoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, koronavirus salgını nedeniyle okulların kapandığını ve oğrencilerin derslerden geri kalmaması icin farklı calışmalar yaptığını soyledi.
Okulda 1 ve 2'nci sınıf oğrencilerinden sorumlu olduğunu ifade eden Kartoğlu, şoyle konuştu:
"İnternet erişimi biraz kısıtlı oluğu icin haftada iki gun evleri tek tek dolaşarak oğrencilerime ders veriyorum. Bir tahtam var, onunla oğrencilerin bahcelerine giderek ders anlatıyorum. Oğrencilerimle bir arada olunca mutlu oluyorum. Onlar da hem okul ortamından biraz uzak kaldıkları icin tatil moduna girebiliyorlar. Beni gorduklerinde daha bir ozveriyle calışıyorlar. Hem oğrencilerim hem de velilerim daha istekli oluyor ve bu beni cok mutlu ediyor."
Kartoğlu, oğrencilerle zaman gecirince mutlu olduğunu belirterek, kar, yağmur ve camur demeden oğrencileri icin cabaladığını anlattı.
Oğrenci velisi Arzu Topcu, İhsan oğretmenin oğrencileriyle yakından ilgilendiğini ifade ederek, "Oğretmenimiz gercekten eşi bulunmaz bir insan. İhsan hocayı cok seviyoruz, cocukların bir şeyler oğrenebilmesi icin cok emek veriyor. Kitap, silgi, defter, kalem konusunda da yardımcı oluyor. Ondan cok memnunuz, Allah razı olsun." diye konuştu.
Koylulerden Sedat Turhan da cocukların İhsan oğretmeni cok sevdiğini anlatarak, "Hocamız sağ olsun gelip eğitimlerini veriyor ve hicbir zaman aksatmıyor. Hocamızı seviyoruz, cocuklarla cok ilgileniyor." dedi.