1 Ocak Cuma gunune denk gelmektedir. Kanun gereğince 1 Ocak resmi tatildir. Peki 2 Ocak Cumartesi gunu ders yapılabilir mi? 01 Ocak 2021 her yıl olduğu gibi yılbaşı tatili. 01 Ocak 2021 Cuma gunu eğitim oğretim faaliyetleri yapılmayacaktır. 01 Ocak gunu gerek okul oncesi ve ilkoğretim gerekse ortaoğretim kurumları yonetmeliklerine gore de tatil.
Tatilin Cuma gunu bittiği durumlar icin Bayram ve Tatilleri duzenleyen 2429 sayılı yasada gecen fakat kurum yonetmeliklerinde gecmeyen bir hukum soz konusu.
2429 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin ilgili fıkrası şu şekildedir:
"Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil gunleri; Cuma gunu akşamı sona erdiğinde muteakip Cumartesi gununun tamamı tatil yapılır."
Bu hukme gore 02 Ocak 2021 Cumartesi gunu de tatildir.
Bu konuya İlişkin MEB tarafından bir acıklama yapılmasa da, 02.01.2021 Cumartesi gunu tatil gunudur fakat ders işlemeyecek oğretmenlerin idarelerini ve oğrencilerini bilgilendirmelerinin uygun olacağını ve okul idaresi bilgisi dahilinde o gun ders işleyen oğretmenlerin ucretlerinin odenmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz... Ki Aralık ayında ek dersler ay bitmeden yapıldığından, idareler hafta butunluğu esasına ve yıl sonu olmasına bağlı olarak 02.01.2021 e ait ek ders ucretini odemiş olabileceklerini duşunuyoruz.