Mersin'in Erdemli ilcesinde, İlce Milli Eğitim Mudurluğunun hazırladığı "Erdemli Deniz ve Orman Okulu" projesi kapsamında oğrencilerin deniz ve doğal yaşamı sevmelerini sağlamak amacı ile duvarlar cizilen resimlerle renklendirildi. Mersin'in Erdemli ilcesinde, İlce Milli Eğitim Mudurluğunun hazırladığı "Erdemli Deniz ve Orman Okulu" projesi kapsamında oğrencilerin deniz ve doğal yaşamı sevmelerini sağlamak amacı ile duvarlar cizilen resimlerle renklendirildi. Deniz ve orman okulu kumsalında yuvalayan Caretta carettalar, endemik kum zambakları, cam ağacları ile bu doğal alanda eğitim alan oğrencilerin resimleriyle duvarlar suslenerek doğal yaşama ve eğitime de dikkat cekildi.
"Doğal hayata dikkat cektik"
Talat Goktepe Tabiat Parkı icinde yer alan deniz ve orman okulunun duvarlarını gorsel sanatlar oğretmeni Şengul Bulut Yel gonullu olarak renklendiriyor.
Şengul Bulut Yel, "Hem insanlar okulumuzun yerini tam olarak bilsin, dikkat ceksin, hem de oğrencilerimizi yansıtsın diye duvarlarımızı renklendiriyoruz. Okulumuzun sarı tulumları var, o yuzden resimlerimizde sarı tulumlu cocuklar, sarı yağmurluklu cocuklarımızı resmettik. Bolgemizin endemik bitkisi kum zambaklarımız var, ona vurgu yapmak istedik. Resimlerimizde bolgemizin Caretta caretta bolgesi olmasından dolayı carettalara, deniz altı canlılara yer verdik. Tabiat parkının cam ormanlarıyla kaplı olmasından dolayı arka planda da cam ağaclarına yer verdik. Doğal hayata dikkat cektik" dedi.
"Okulumuzun tanınırlığına katkı sağlamak istedim"
Erdemli'ye eylul ayında geldiğini ifade eden Yel, "Ben şehrimizde boyle bir okul olduğunu hatta Turkiye'de ilk ve tek olduğunu bilmiyordum acıkcası. Buraya gelince oğrendim, cok heyecanlandım. Gercekten cok guzel. Hem deniz hem de orman okulu olarak deniz ve orman okulu ulkemizde ilk ve tek Erdemli bolgesinde. Bunun da tanınırlığına gorsel olarak katkı sağlamak istedim" diye konuştu.
Erdemli İlce Milli Eğitim Muduru Yusuf Acıkyoruk ise "Oğrencilerimizin dort duvar arasından cıkıp doğada hem eğlenmesi hem oğrenmesini amacladık. Bunu yaparken de cocukların eğleneceği ortamlar oluşturduk. Bakanlığımızın da calışmaları bu yonde. Biz burada deniz ve orman okulunun girişinde cocuklarımız geldiği zaman hem mutlu olacakları hem de resme de ilgi duyacakları alanlar olsun istedik. Bu tur calışmalarımızı deniz ve orman okulunun diğer bolumlerine de yayacağız. Oğrencilerimizi geldiği zaman burada guzel bir şekilde karşılayacağız" şeklinde konuştu.
Erdemli Deniz ve Orman Okulu, yuz yuze eğitimin başlamasıyla proje kapsamında doğa temelli eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek.