Milli Eğitim Bakanlığı her ikisi de sozleşmeli oğretmen olan eşler icin yer değiştirme duyurusu yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı her ikisi de sozleşmeli oğretmen olan eşler icin yer değiştirme duyurusu yayımladı.
DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : Bakanlık Makamının 16/10/2017 tarihli ve 127130 sayılı Onayı.
Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında her ikisi de 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin Ek-4'uncu maddesi doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında farklı illerde sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapan eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme başvuruları ilgi onay doğrultusunda, aşağıda yapılan acıklamalar cercevesinde alınacaktır.
ACIKLAMALAR
1. Yer değiştirme başvuruları 1 Şubat 20215 Şubat 2021 tarihleri arasında MEBBİS uzerinden kişisel şifre kullanmak suretiyle Başvuru İşlemleri modulu uzerinden alınacak olup atama sonucları 9 Şubat 2021 tarihinde ilgililerin MEBBİS'te kayıtlı cep telefonu numaralarına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
2. Bu kapsamda sadece Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin Ek-4'uncu maddesi kapsamında sozleşmeli olarak farklı illerde gorev yapan oğretmen eşler başvuruda bulunabilecektir.
3. Başvuruda bulunabilmek icin yer değiştirme işlemlerinin sonuclanacağı 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Hukmunde Kararnamenin Ek-4'uncu maddesi kapsamında en az bir yıl sozleşmeli oğretmen olarak gorev yapılmış olması gerekmektedir.
4. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla uc yıllık calışma suresini tamamlayacak olması nedenine bağlı olarak oğretmen kadrosuna atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda başvuruda bulunamayacaktır.

5. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sozleşme gereği bir yıl sozleşmelilik suresini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunmaları zorunludur. Bu durumda olan eşlerden birinin başvuruda bulunmaması halinde diğer eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
6. Eşlerden birinin 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıllık calışma suresini doldurmamış olması halinde, aynı tarih itibarıyla bir yıllık calışma suresini tamamlayan diğer eş başvuruda bulunabilecektir.
7. Bir yıllık calışma suresinin hesabında ceşitli nedenlerle (doğum, askerlik v.b) sozleşmenin feshedildiği sureler dikkate alınmayacaktır.
8. Her ikisi de 9 Şubat 2021 tarihi itibarıyla sozleşme gereği bir yıl sozleşmelilik suresinin tamamlayan/tamamlayacak olan ve karşılıklı olarak yer değiştirme başvurusu zorunlu olan eşler, istemeleri halinde ceşitli nedenlere (illerin sozleşmeli oğretmen pozisyon durumları, alanlar itibarıyla norm kadro durumu, oğretmen ihtiyac durumu, hizmet suresi yetersizliği vb.) bağlı olarak eşlerinin gorev yaptığı il icin yer değiştirme başvurularının olumsuz sonuclanabilme ihtimaline karşılık aile birlikteliğinin Bakanlığımızca uygun gorulen bir ilde sağlanmasını isteyebileceklerdir. Bu durumda her iki sozleşmeli oğretmenin de Başvuru Formundaki bu şeceneği "İstiyorum" olarak işaretlemesi gerekmektedir. Başvuruda bulunan eşlerden birinin bu seceneği "İstemiyorum" olarak işaretlemesi durumunda diğer eşin isteğine ilişkin talep dikkate alınmayacaktır.
9. Askerlik ve doğum sonrası izin nedenlerine bağlı olarak sozleşmesi feshedilen oğretmenlerden 15 Şubat 2021 tarihine kadar gorevine başlayacağını belgelendirenler diğer şartları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan en gec 19 Şubat 2021 tarihine kadar gorevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

10. Başvurular sırasıyla okul-kurum/ilce/il milli eğitim mudurluklerince incelenecek ve uygun olan başvurular MEBBİS uzerinden onaylanacak, uygun olmayan başvurular ise gerekcesi belirtilmek suretiyle reddedilecektir.
11. MEBBİS dışında (posta, e-posta, belgegecer, v.b) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
12. Yer değiştirme işlemleri oncelikle kalkınmada birinci derecede oncelikli il olmak uzere illerin sozleşmeli oğretmen pozisyonları, illerin alanlar itibarıyla norm kadro ve oğretmen ihtiyacı dikkate alınarak hizmet suresi ustunluğune gore il milli eğitim mudurlukleri emrine yapılmak suretiyle gercekleştirilecektir. Hizmet suresinin hesabında 9 Şubat 2021 tarihi dikkate alınacaktır. Hizmet suresinin eşitliği halinde goreve once başlayan sozleşmeli oğretmenin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
13. Yer değişikliği gercekleştirilen oğretmenlerin kararnameleri gorev yaptıkları il ile yer değişikliğinin gercekleştiği il'e sistem uzerinden gonderilecektir.
14. Gorevden ayrılma işlemleri kararnamelerin gonderilmesini muteakip yapılabilecektir.

Bilgilerini ve yazımızın ilinize bağlı eğitim kurumlarında gorev yapan sozleşmeli oğretmenlere Valiliğinizce duyurulması hususunda gereğini rica ederim.
Ziya SELCUK Bakan