Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bunyesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık 300 bin liralık yatırımla kurulan profesyonel televizyon studyosunda uzaktan eğitime yonelik ders icerikleri uretiliyor. Manisa'da bir meslek lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan televizyon studyosundan, EBA TV'ye 300'e yakın ders cekimi yapılarak oğrencilere ulaştırıldı.
Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bunyesinde il genelinde ilk kez radyo televizyon alanı acıldı. Alana oğrenci alımlarının başlamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okula sağlanan yaklaşık 300 bin lira odenekle profesyonel televizyon studyosu kuruldu.
Kameraları, ışık ve ses sistemleri, dekoru ve reji odasıyla profesyonelleşen studyoda, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yuz yuze eğitime ara verilince uzaktan eğitime yonelik ders icerikleri uretilmeye başlandı.
- "EBA'ya icerik ureten 11 ilden biriyiz"
İl Milli Eğitim Muduru Mustafa Dikici, Manisa'nın yeterli teknik altyapısıyla Turkiye'de EBA TV cekimlerinin hazırlandığı 11 ilden biri olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız 300'e yakın cekim yaptı, bunlar EBA'da yayımlandı. Sadece Turkiye'de değil, Azerbaycan ve Turkmenistan gibi ulkelerdeki oğrencilerimiz de bu iceriklerden faydalandı. Bu da ayrıca okulumuz ve Manisa adına bize gurur veriyor." dedi.
Okulun muduru Sayim Can da bu yıl ilk kez radyo televizyon bolumune oğrenci aldıklarını dile getirerek, okulun yerel bir televizyonda olması gereken tum ekipmana sahip olduğunu, oğrencilerin eşsiz bir ortamda eğitim gorduğunu kaydetti.
Lisenin Radyo Televizyon Bolumu Oğretmeni Suleyman Kara da İstanbul Universitesi İletişim Fakultesi Radyo Televizyon ve Sinema Bolumu mezunu olduğunu, gorevli olduğu okula bu bolumun acılmasından buyuk memnuniyet duyduğunu soyledi.
Kara, okullarda yuz yuze eğitime ara verilince oğretmen arkadaşlarıyla birlikte icerik uretmeye başladıklarını anlatarak, "Cekim aşamasından, montajına ve dil kontrolune kadar hepsi oğretmenlerimiz tarafından yapılıyor. Kendi imkanlarımızla okulumuzda başladık. Hatta yaz tatili doneminde bile cekimler yapmıştık, cekimlerimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.