Uzaktan eğitimin ana omurgası EBA televizyon kanalları icin ikinci donem ders videoları cekimleri tamamlandı. 112 farklı branştan bin gonullu oğretmen ve teknik kadrodan oluşan buyuk bir ekip bu cekimlerde gorev aldı. Bu kapsamda 10 ayda tam 10 bin ders videosu cekilerek bir rekora imza atıldı. Uzaktan eğitimin ana omurgası EBA televizyon kanalları icin ikinci donem ders videoları cekimleri tamamlandı. 112 farklı branştan bin gonullu oğretmen ve teknik kadrodan oluşan buyuk bir ekip bu cekimlerde gorev aldı. Bu kapsamda 10 ayda tam 10 bin ders videosu cekilerek bir rekora imza atıldı.
Uzaktan eğitimin başladığı ilk gunden bu yana oğretmenlerin kaydettiği ders videolarının sayısı 10 bine ulaştı. Bir videonun hazırlık surecinin gunler aldığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, oğretmenlerin buyuk emek verdiğini belirtti. Selcuk, "Salgın nedeniyle sınıflarımızın kapısını kapatmak zorunda kaldığımız gunden bu yana kendi cocukları gibi gordukleri bu ulkenin cocukları icin gece gunduz ter doken tum gonullu meslektaşlarıma ve emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.
"Tum studyolarda bugune kadar cekilen ders videosu sayısı 10 bine ulaştı"
Ulkemizde ilk Covid-19 vakası goruldukten hemen sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT iş birliği ile oluşturulan TRT EBA TV İlkokul/Anaokulu, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise kanalları SD ve HD olarak 23 Mart 2020 tarihinde yayın hayatına başladı. Uzaktan eğitim surecinin başladığı gunden 29 Ocak 2021'e kadar 112 farklı branştan alanında uzman yaklaşık bin gonullu oğretmen ile kameraman, kurgucu, yonetmenden oluşan yuzlerce teknik personel TRT EBA Televizyonu kanallarına ders videoları cekmek icin gorev aldı. Bu surecte Ankara ve İstanbul'da Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT'ye ait 13 studyo kuruldu. Mesleki ve teknik eğitim derslerinin cekimleri icin de Turkiye'nin farklı illerinde studyolar hazırlandı. Tum bu studyolarda 29 Ocak 2021 tarihine kadar cekilen ders videosu sayısı 10 bine ulaştı. Uc kanalda bugune kadar toplamda 11 bin 128 saat yayın yapıldı ve yayınlar halen devam ediyor.
"İcerik uretimleri ders videolarıyla da sınırlı değil"
Oğretmenler icin Oğretmenler Odası, veliler icin Bizden, Oğrenciler icin Ozel Eğitim İcerikleri, Deneyler ve Akıllı Teneffus gibi 932 ders dışı etkinlik videosu da cekilerek yayınlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, EBA Televizyonunun kendi alanındaki rekorunu, "Bugun EBA TV on bininci ders videosunu cekti. Bir videonun hazırlığı gunlerimizi alıyor. Nasıl bir emek ve ne muthiş bir alın teridir bunu ancak sureci izlediğinizde anlayabilirsiniz" diyerek duyurdu.
"Cocuklarımızın eğitimden kopmamalarını sağladık"
Bakan Selcuk EBA TV'nin rekoruna ilişkin yaptığı konuşmasında sozlerini şoyle surdurdu:
"Salgın, eğitim gundemimizin ortasına bir goktaşı gibi duştu. Gorduk ki zamanın ruhuna ayak uydurmadan bundan sonrasını goturemeyeceğiz. Bu ongorulemeyen surecte oğretmenlerimizle birlikte olağanustu şeyler yaptık. Her şeyden once şartlara en kısa surede uyum sağlayarak EBA Televizyonu yoluyla uzaktan eğitime gectik. Cocuklarımızın eğitimden kopmamalarını sağladık.
Salgın nedeniyle sınıflarımızın kapısını kapatmak zorunda kaldığımız gunden bu yana kendi cocukları gibi gordukleri bu ulkenin cocukları icin gece gunduz ter doken tum gonullu meslektaşlarıma ve emeği gecen herkese teşekkur ediyorum."