Milli Eğitim Bakanlığı ozel yayınevlerinin yardımcı kaynak kitaplarını veya kendi mesleki calışmalarını sosyal medya hesapları veya internet uzerinden yayınlayarak gelir elde eden oğretmenleri uyardı. Teftiş Kurulu Başkanlığı, tespiti halinde gerekli idari işlemlerin uygulanacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı, kazanc getirici faaliyette bulunma yasağını ihlal eden oğretmenleri uyardı.
Memurlar.net'in edindiği bilgilere gore; Bakanlıktan tum il milli eğitim mudurluklerine gonderilen yazıda iki onemli uyarı yer aldı.
1- Bazı Bakanlık personelinin sosyal medya hesapları veya internet uzerinden ozel yayınevlerinin yardımcı kaynak kitaplarının reklamını ve pazarlamasını yaparak gelir elde ettikleri.
2- Bazı Bakanlık personelinin kendilerine ait mesleki calışma dokumanları/ ders notları/ yardımcı kaynak kitaplarının reklamını ve pazarlamasını yaparak gelir elde ettikleri.
Yazıda "Bu kapsamda yukarıda yer alan kanun hukumleri doğrultusunda, aksi eylemlerde bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılacağı konusunda Bakanlığımız personelinin bilgilendirilmesini ve gereğini rica ederim" denildi.