Oğrencilere kendi imkanlarıyla aldığı kitap ve kırtasiyeyi dağıtan fedakar oğretmen, maaşı yeterli olmadığında yakın arkadaşlarının desteğinden faydalanıyor. Karaman'da yaptığı işe gonulden bağlanan Pervin oğretmen, 7 yıldır koy koy dolaşarak ihtiyac sahibi oğrencilere yardım ulaştırıyor.
Kocaeli Universitesi İşletme Bolumunu bitirdikten sonra Mersin Universitesinde formasyon eğitimi alan 42 yaşındaki Pervin Celik, kendini eğitime adadı.
Merkeze bağlı Taşkale koyunde ucretli oğretmenlik yapan Pervin Celik, gorev yaptığı okulda ihtiyac sahibi bazı oğrencilere yaptığı yardımın ardından, daha cok oğrenciye ulaşmak icin calışmaya başladı.
Cevre koylerdeki okullara da giden Celik, imkanları olcusunde oğrencilere kitap, kırtasiye ve giyecek yardımında bulunuyor. Arkadaşlarından da destek alan fedakar oğretmen, geleceğin teminatı olan cocuklara yardım etmekten buyuk keyif alıyor.
Eğitim neferi Celik, son olarak ulaştığı Kurtderesi koyundeki yardıma muhtac oğrencilerin de yuzunu guldurdu.
"Oğrencilerimiz bizim geleceğimiz"
Celik, AA muhabirine, tek hedefinin koy oğrencilerine ulaşarak onların ihtiyac duyduklarını temin etmek olduğunu soyledi.
Okulunda yaptığı yardımın cocuklara buyuk mutluluk verdiğini gordukten sonra cevre koylere de ulaşma kararı aldığını ve daha cok koye gitmek istediğini ifade eden Celik, şunları kaydetti:
"Oğrencilerimiz bizim geleceğimiz. 'Geleceğe yatırım yapmak en buyuk yatırımdır' diye duşunuyorum. Coğu zaman kendi maaşımı kullanmak zorunda kalıyorum ancak bundan da hic gocunmuyorum. Cunku yaptığım işten zevk alıyorum. Oğrencilerimizin vatanımıza, ulkemize, milletimize faydalı bireyler olacağına inanıyorum. Geleceğimizin oğrencilerine hizmet etmek, onlara ulaşabilmek, umut olduklarını gorebilmek gurur ve mutluluk verici."

İmkanları yeterli olmadığı zamanlarda yakın arkadaşlarından destek aldığının altını cizen Celik, yaptığı yardımlar nedeniyle cevresinden aldığı takdirin kendisini motive ettiğini sozlerine ekledi.