Milas'ta evde canlı ders yapan bir oğretmen ve evde bulunan yakınları, sesten rahatsız olduklarını iddia eden grup tarafından saldırıya uğradı. Yaşadığı olayı anlatan oğretmen İlknur Keskin, 'Eşimin capraz bağlarında kopma var. Belki ameliyat olacak. 3 araba dolusu insan tarafından saldırıya uğradık' ifadelerini kullandı. Milas'ta Zekeriya Gumuşkesen Ortaokulu'nda oğretmen olarak gorev yapan İlknur Keskin, iddiaya gore evde canlı ders yapmasından rahatsızlık duyan komşuları tarafından darp edildi. Eşi S. K. eşinin kız kardeşi C.K. ve annesi G.K. ile birlikte saldırıya maruz kalan oğretmen İlknur Keskin icin Milas'ta gorev yapan oğretmenler ve eğitim sendikaları bir araya gelerek basın acıklaması yaptı.
Eğitim Bir Sen İlce Temsilcisi Ahmet Ocal Kavukoğlu, Turk Eğitim Sen Temsilcisi Muzaffer Kafalı, Eğitim Sen Temsilcisi Sinan Coşkun, Eğitim İş Temsilcisi Şahin Bilgi ile sendika uyeleri oğretmenlerin katılımıyla gercekleşen etkinlikte ortak basın acıklaması İlce Milli Eğitim Muduru İsa Bal tarafından okundu. Acıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugun burada toplumsal bir sorun olan şiddeti kınamak ve her ne sebeple olursa olsun oluşmasının onune gecmek icin toplandık. Başoğretmenimiz Mustafa Kemal Ataturk'un 'Cumhuriyetin ilk yıllarında Mulki İdari Amirlerine oğretmenleri şehrin girişinde karşılayacaksınız' talimatını verdiği ve onemsediği bir meslek grubunun mensubu iken toplumun geleceği olan oğrencilerimize ışık olmak dusturuyla hareket eden bir anlayışın şiddete maruz kaldığı bir donemi yaşamış bulunuyoruz. Oğretmenlik; samimiyetin, ozverinin, vefanın, cilenin, zora talip olmanın adıdır. Oğretmenlik, elleri uşuyen bir oğrencinin avuclarına sıcak nefes olmaktır. Oğretmenlik, acıya care olmaktır. Oğretmenlik, peygamberlik mesleğidir. Salgın sureci boyunca oğretmenler cok buyuk fedakarlıklar gosterip sorumluluk alarak bu karanlık donemin sağlık calışanlarından sonra en onemli aktorleri olmuştur. Uzulerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her gecen gun şiddetin farklı yuzleri ile karşılaşmaktayız. Bazen fiziksel, bazen psikolojik, bazen sesli, bazen sessiz halde karşımıza cıkmaktadır. Mağdur ise bazen sağlık calışanı, bazen oğretmen, bazen kadın, bazen de cocuktur. Bugun de bu mağdur ilcemizdeki bu uzucu olayda olduğu gibi bir anne olan İlknur oğretmen olmuştur. Sevgi ile atan onlarca kalbe dokunurken de boyle bir olay yaşanması camiamızı derinden uzmuştur. İlcemiz Zekeriya Gumuşkesen Ortaokulunda oğretmenlik yapmakta olan İlknur Keskin, komşusuyla yaşadığı tartışma sonrasında cıkan arbedede şiddete maruz kalmış ve sağlık kuruluşundan darp raporu alarak durumu adli mercilere taşımıştır. Milas İlce Milli Eğitim Mudurluğu ve tum eğitim sendikaları olarak; şiddetin her turlusunu kınıyor ve eğitim calışanları olarak toplumdan şiddetin kaldırılmasında yine en buyuk gorevin bizlere duştuğu bilinciyle; işimize dort elle sarılmaya devam ediyoruz."
"İnşallah bu son olur"
Basın acıklamasının ardından yaşanan saldırı ile ilgili acıklama yapan mağdur oğretmen İlknur Keskin "Yaşanan olaydan dolayı cok ama cok uzgunum. Bu vahim olayın bir eğitimle alakalı olarak gercekleşmesine, insanlarımızın bu kadar vicdanını kaybetmesine gercekten cok uzgunum. Bu olaylar ilk defa yaşanmadı. Daha onceleri de bir cok kez meydana geldi. Bircok oğretmen arkadaşımız mesleklerinden dolayı gorevlerini yerine getirirken, bircok sorunla karşılaştılar. İnşallah bu son olur. Bir daha tekrarı olmaz. Bu tur olaylar insanın toplumun vicdanını yaralamaktan, acı vermekten başka hicbir şeye yaramıyor. Konu yargıya taşındı. Eşimin capraz bağlarında kopma var. Belki ameliyatta olacak. 3 araba dolusu insan tarafından saldırıya uğradık" dedi.
Oğretmen ve ailesine 'canlı ders yaparken ses oluyor' saldırısı