Ulke genelinde aşılanmasına başlanan koy okullarında gorevli oğretmenlerin yanı sıra anaokullarındaki oğretmenler de aşılanacak- Bu grupları, 1 Mart'ta yuz yuze eğitime başlayacak ilkokul ile 8'inci ve 12'nci sınıf oğretmenleri izleyecek- - Yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında, oğretmenlerin oncelikli aşılanacak gruplara dahil edilmesinin ardından koy okullarında gorevli olanlardan başlanan aşılamaya yuz yuze eğitime geciş sıralamasına gore devam edilecek.
"Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında oğretmenlerin oncelikli gruplara dahil edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan liste Sağlık Bakanlığına gonderildi.
24 Şubat'ta ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk ile Corum'un Sungurlu ilcesindeki Arifegazili İlkokulunda gorev yapan oğretmenler, Kovid-19 aşısının birinci dozunu yaptırdı.
Oğretmenlerin aşılanması, yuz yuze eğitime geciş surecindeki sıralamaya gore surdurulecek. Bu kapsamda, ulke genelinde 15 Şubat'ta yuz yuze eğitime gecen koy okullarındaki oğretmenlere Kovid-19 aşısı uygulanmaya başladı.
Koy okullarıyla aynı tarihte yuz yuze eğitime başlayan anaokullarındaki oğretmenlerin aşılanmasına da başlanacak.
- Aşılamaya ilkokul ile 8'inci ve 12'nci sınıf oğretmenleriyle devam edilecek
Normalleşme sureci kapsamında, ilkokullar ile 8'inci ve 12'nci sınıflarda 1 Mart Pazartesi yuz yuze eğitime başlanacağı icin aşılamaya buralarda gorev yapan oğretmenlerle devam edilecek.
Cok programlı Anadolu liseleri, guzel sanatlar ve spor liselerinin tum sınıfları da uygulama derslerini 1 Mart'tan itibaren yuz yuze yapmaya başlayacak. Bu kapsamda yuz yuze eğitime katılan ilgili alanların oğretmenleri de aşılamada oncelikli olacak.
Yuz yuze eğitime başlanacak ilkokul ve ortaokul kademesindeki ozel eğitim okulları ile diğer okullar bunyesindeki ozel eğitim sınıfları oğretmenlerine aşılamada oncelik tanınacak.

Oğretmenlerin aşılanması mart boyunca aralıksız surdurulecek. Sağlık Bakanlığının Sinovac firmasıyla yaptığı sozleşme kapsamında, yeni Kovid-19 aşılarının martta Turkiye'ye ulaşmasıyla aşılama daha da hızlandırılacak.
- Aşı sırası gelen oğretmenlerin randevuları
Oğretmenler de diğer vatandaşlar gibi kendilerine aşı sırasının gelip gelmediğini, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazdıktan sonra 2023'e kısa mesaj (SMS) gondererek sorgulayabiliyor.
Aşı sırası gelenler, "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı uzerinden randevu oluşturabiliyor.