İl Milli Eğitim Muduru Salih Kaygusuz: "Erzurum'da koy okullarında oğrencilere hizmet veren 3 bin 150 oğretmen, Sağlık Bakanlığınca aşı programına alındı" Erzurum'da İl Milli Eğitim Muduru Salih Kaygusuz, yeni tip koronavirus (Kovid-19) ile mucadele kapsamında kırsal mahallelerdeki okullarda gorev yapan oğretmenlerle CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdı.
Milli Eğitim Muduru Kaygusuz, Mareşal Fevzi Cakmak Hastanesinde aşı oldu. Kaygusuz, burada gazetecilere yaptığı acıklamada, yaklaşık 2 haftadır koylerdeki 32 bin oğrencinin yuz yuze eğitime başladığını anımsattı.
Erzurum'daki koy okullarında gorevli oğretmenlerin en hızlı şekilde aşılarını yaptıracaklarını ifade eden Kaygusuz, "Erzurum'da koy okullarında oğrencilere hizmet veren 3 bin 150 oğretmen, Sağlık Bakanlığınca aşı programına alındı. 1 Mart'tan sonra ilimizde 1-2-3 4. sınıf ve 8 ile 12. sınıf kademelerindeki oğrencilerimiz yuz yuze eğitime başlayacak. 1 Mart'tan sonra da yuz yuze eğitime başlayan oğretmenlerin aşıları yapılacak." dedi.
Kaygusuz, kentte 11 bin 500 oğretmen olduğunu belirterek, bugun itibarıyla aşı icin 3 bin 150 oğretmenin tanımladığını aktardı.
- "Oğretmenlerin de aşılanmasıyla okullarımız daha guvenli olacak"
Okullarda salgınla ilgili tum tedbirleri aldıklarını vurgulayan Kaygusuz, şunları kaydetti:
"Sanayi ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa calışmasıyla okullardaki hijyen şartlarının iyileşmesine yonelik yaklaşık 150 kriterden oluşan kılavuz yayınlanmıştı. Bu kılavuzdaki kriterleri butun okullarımızda hemen hemen sağladık. Erzurum'da 1139 okuldan 1055'i bu kılavuz doğrultusunda hijyen şartlarını sağladılar. Butun okullara hemen hemen "Okulum Temiz" sertifikası vermiş olduk. Oğretmenlerin de aşılanmasıyla okullarımız daha guvenli olacak. "
Aşı olan oğretmenlerden Tuba Onay da tum oğretmenlerin aşı olmasını beklediklerini ifade ederek, "Aşı uygulamasında taşın altına elimizi koyarak ilk aşımızı Milli Eğitim Mudurumuz ile yaptırmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz." dedi.