Başlamadan once Windows 10'un sistem gereksinimlerini ve bu programla ilgili notları paylaşmam yeri olur.
WİNDOWS 10 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
32 bit icin
RAM 1 GB
İşlemci 1 GHz
Ekran Kartı WDDM 1.0 destekli DirectX 9
Sabit Disk 16 GB
64 bit icin
RAM 2 GB
İşlemci 1 GHz
Ekran Kartı WDDM 1.0 destekli DirectX 9
Sabit Disk 20 GB
Not 1 Windows 10 Medya Oluşturma aracı Windows'un Enterprise surumlerinde yukseltme icin calışmaz.
Not 2 Bu bilgisayarda Windows 10'u zaten başarıyla etkinleştirdiyseniz (ucretsiz yukseltme teklifinden yararlanarak yukselttiyseniz bile), bir Windows 10 urun anahtarı girmeniz gerekmez. Atla duğmesini kullanarak urun anahtarı sayfasını atlayabilirsiniz. Bilgisayarınız daha sonra otomatik olarak etkinleştirilir.
Gelelim şimdi Windows 10 Medya Oluşturma Aracı'yla Windows 10 ISO dosyası oluşturmaya...
1- Bu linkten Medya Oluşturma Aracı'nı indirin. Program Microsoft Corporation tarafından hazırlanmıştır. Yani yasaldır.

2- İndirdikten sonra o programı acın. Karşınıza iki tane secenek cıkacak. İsterseniz bu programı kullanarak yukseltme yapabilirsiniz. Ancak biz ISO dosyası oluşturacağız.

3- Karşınıza hangi Windows 10'un indirileceğine dair secim ekranı cıkacaktır. İstediğiniz surumu secip "İleri"ye basın.

4- Windows 10 ISO'sunun nereye oluşturulacağı bize soruluyor. İsterseniz dosyayı 6 GB veya daha buyuk bir flaş belleğe yazabilirsiniz veya ISO olarak oluşturabilirsiniz. Ben ISO olarak oluşturacağım.

5- Dosya indirilmeden once nereye indirileceği ve dosyanın ismi bize soruluyor. Sonra indirme işlemi başlıyor.

6- Dosyamızın doğrulama işlemi başladı.

7- Doğrulama işlemi bitti. İsterseniz dosyayı DVD'ye yazdırabilirsiniz veya sanal makinede kullanabilirsiniz. Ben sanal makinede kullanacağım.

Windows 10'unuzu gule gule kullanın

Alıntı diyenlerin dikkatine!
Konu alıntı değildir. Resimler bana aittir.
İyi forumlar ve Windows 10'lar