Ordu'da oğretmenler geliştirdikleri mobil oyunla cocuklara korona virusten korunmanın yollarını eğlenceli bir şekilde oğretecekler. Fatsa ilcesinde ozel kurulan mobil oyun geliştirme ekipleri oğretmenleri tarafından, korona virus salgınına dikkat cekmek icin geliştirdikleri mobil oyun yapılan tanıtım toplantısında gorucuye cıktı. Oyunda, korona virusten korunmanın yolları ve bağışıklığı guclendiren meyvelerin onemi vurgulanırken oyunun grafiklerinde ise Fatsa gorselleri kullanıldı.
Oyun seven cocuklar kız ve erkek karakterden herhangi birini secerek oyuna başlıyor. Sonrasında oyun icinde secilen karakter topladığı meyve, maske ve dezenfektanlarla korona virusten korunmak icin caba gostererek oyunda başarılı olmaya calışıyor. 10 oğretmenin bir araya gelerek geliştirdikleri oyuna CovidEx adı verildi. Uygulama Google Play'dan yakın zamanda kullanıcılar tarafından indirilebilecek.
Uygulama ile ilgili bilgiler veren Bilişim Oğretmeni Dilek Ergul, "Salgınla birlikte artan mobil icerik ihtiyacı doğrultusunda icinde bulunduğumuz korona virus surecini cocuklara duzgun ve eğlenceli bir şekilde anlatabilmek icin boyle bir yol sectik. Herkesin rahatlıkla indirip oynayabileceği bir icerik geliştirmek istedik. İstekli olup kendini geliştirmek isteyen oğretmen arkadaşlardan bir ekip oluşturduk. 7 aylık bir calışma sonucunda korona virusun hayatımıza girdiği mart ayına yetiştirmeye calıştık ve başardık. Cocuklarımızın CovidEx'i cok seveceğini duşunuyoruz. Hem Fatsa icin yerel hem de oğretmenlerimizin kendi geliştirdiği bir uygulama olduğu icin buyuk bir başarı olduğunu duşunuyorum. Biz profesyonel bir ekip değiliz ancak ekip olarak bu pandemi surecinde elimizi taşın altına koyarak bir şeyler uretmeyi amacladık" dedi.
"Fatsa'da bu uygulamayı gercekleştiren bilişim oğretmenlerine minnettarım" diyerek sozlerine başlayan İlce Milli Eğitim Muduru Saygın Atinkaya, "Dun itibarıyla korana virus salgının bir yılını bitirdik. Oğrencilerimiz evlerinde eğitim aldılar. Biz bilişim alt yapısı olarak guclu bir ulkelerden biriyiz. Bizler Fatsa İlce Milli Eğitim Mudurluğu olarak oğrencilerimize bu donemde salgını anlatmanın eğlenceli bir yolunu bulmak amacıyla yola cıkarak bir ekip kurduk. Onlar da korona virusten korunmak icin olmazsa olmaz uc kuralı işleyen bir mobil oyun geliştirerek bunu yapabileceklerini soyleyince işe koyulduk. Gelinen noktada CovidEx ortaya cıkmış oldu. Fatsa ve tum ulkemizdeki oğrencilerimizin oyun oynayarak korona virusten korunma yollarını oğrenebileceği bir fırsat olduğunu duşuyorum. Oyunun grafiklerinde Fatsa temasının kullanılması ekipteki oğretmenlerimizin fikriydi. Oyun elbette geliştirmeye acık bir durumda. Ceşitli figur ve mekanlar eklenerek, icerik zenginleştirilebilir. Bu ekip ileride bu oyunu geliştirerek strateji oyununa donuşturecektir" diye konuştu.