Şanlıurfa'nın Harran ilcesinde gonullu oğretmenler, oğrenciler icin kırsaldaki okulları boyayarak rengarenk gorunume kavuşturuyor. Harran Kaymakamlığı ve İlce Milli Eğitim Mudurluğu iş birliğiyle yurutulen "Okullarımız Renkleniyor Projesi" kapsamında ilce kırsalındaki birleştirilmiş sınıflı okulların fiziki yapısı iyileştiriliyor.
Yeni tip koronavirus tedbirleri kapsamında 2020-2021 eğitim oğretim yılında derslerin cevrim ici yapılmaya başlamasının ardından durumu fırsata ceviren oğretmenler, okullarda boyama calışması başlattı.
Bazı boya firmalarının desteğiyle eğitim oğretim yılı başından bu yana 11 okulda calışma yapan oğretmenler, daha fazla okulu boyamak icin var gucleriyle calışmaya devam ediyor.
Projede yer alan gonullu oğretmenlerden Sabri Alioğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cok sayıda okulu guzelleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Salgın surecinde uzaktan yapılan eğitimin okullardaki calışmayı hızlandırdığını anlatan Alioğlu, "Yaklaşık 45-50 kişilik gonullu oğretmen ekibimiz var, bu ekipte değişik branşlarda oğretmenlerimiz bulunuyor. Belirlenen tarihlerde ilcemizde birleştirilmiş sınıfları gidip renklendiriyoruz. Bu konuda ustlerimizin bize desteği bu projenin işlevini daha da artırıyor. Amacımız ilcemizdeki butun birleştirilmiş sınıfları renklendirmek, cocuklarımıza, oğrencilerimize guzel ortamlarda eğitim sağlamak. Bu yonde de calışmalara devam ediyoruz." dedi.
"Gayemiz butun okullara ve cocuklara ulaşabilmek"
Sınıf oğretmeni Osman İncel de 5 yıldır ilcede gorev yaptığını, projeyi duyar duymaz calışmalara katıldığını belirtti.
İncel, oğretmen arkadaşlarıyla cok guzel bir uyum icerisinde calıştıklarını ifade ederek, "Gercekten cok guzel bir arkadaşlık ortamı var burada, aile gibiyiz. Bizler birbirimizi destekliyoruz, bir hafta gectiğinde diğer haftanın gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah bu proje devam eder, gayemiz butun okullara ve cocuklara ulaşabilmek. Harran'da yaklaşık 36 birleştirilmiş sınıflı okulumuz var. İsteğimiz butun okullarımızı renklendirip cocuklarımızın yuzunde bir gulumseme bırakabilmektir." diye konuştu.
Gorsel sanatlar oğretmeni Nagihan Kazancıgil ise yurutulen calışmalar kendi branşıyla alakalı olduğu icin projede yer aldığını soyledi.
Projeye eğitim oğretim yılı başında katıldığını anlatan Kazancıgil, şunları kaydetti:

"Butun birleştirilmiş sınıfları, daha doğrusu Turk bayrağının dalgalandığı her sınıfı, her okulu renklendirebilmek istiyoruz. Kaynağımız ise bazı boya fabrikalarından aldığımız boyalar, gonullu oğretmenlerin cevresindeki hayırseverlerden aldığı maddi ve manevi yardımlardır. Bu projeyi butun okullara ulaşana kadar devam ettirmek istiyoruz. Bunun icin de ozellikle boya firmalarından, hayırseverlerden destek bekliyoruz."