İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu, oğretmenlere yonelik ilk yardım eğitimlerini, ilk etapta bir gun yuz yuze bir gun uzaktan olmak uzere iki gun verilirken yeni bir kararla tamamını yuz yuze vermeye karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oğretmen, oğrenci ve velilerde bilinc oluşturulması amacıyla İlk Yardım eğitimleri başlattı. İlk etapta eğitimler oğretmenlere bir gun yuz yuze bir gun uzaktan olmak uzere iki gun verilirken yeni bir kararla tamamının yuz yuze verilmesine karar verildi.
Seminerlere katılım icin tum oğretmenler zorunlu tutuluyorlar. Oğretmenler pandemi şartlarında boyle bir seminere katılmak istemiyorlar. Ustelik Bakanlığın tum oğretmenlere zorunlu olacağına ilişkin bir talimatı da yok.
İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu seminerler icin Avrupa yakası icin Bakırkoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Yakası Validebağ Fen Lisesi'ni secmiş. Yani oğretmenler İstanbul'da artan Covid-19 sayılarına rağmen birkac toplu taşıma aracı değiştirerek seminere katılmaya zorlanıyorlar. Seminerler hafta ici olacağı icin doğal olarak oğretmenlerin okuldaki derslerinde de aksamalar olacak. İl Milli Eğitim Mudurluğu talebe gore seminer duzenlemelidir. Oğretmenleri bu şartlarda seminer gibi kendi iradeleri ile katılmaları gereken bir konuda zorlamak doğru bir yaklaşım olmadığı gibi ağır sonuclara yol acabilecek bir uygulama olacaktır.
Maksut BALMUK