Kutahya Kılıcarslan Anadolu Lisesi'nde 3 nesil birlikte idarecilik yapıyor. Bir birinin hem oğrencileri hem de oğretmeleri olan idareciler, kuşaktan kuşağa birlikte okullarını temsil etmenin gururunu yaşıyor. Okul Muduru Ziya Cavdar, 1986 yılında stajyer oğretmen olarak Kılıcarslan Anadolu Lisesi'ne atandı. O yıl okulda oğrenimine devam eden ve Cavdar'ın da dersine girdiği Birnur Nida İdinak halen okulun mudur yardımcısı. 1999 yılında okulda lise eğitime başlayan, hem Cavdar'ın hem de İdinak'ın oğrencisi olan Fazıl Karabulut da aynı okulun mudur yardımcısı. Cavdar, İdinak ve Karabulut, hep birlikte okulda 3 nesil idareci olarak vazife yapıyorlar.
Okulda, oğretmen oğrenci ilişkisi, aidiyet duygusu ile hizmet ettiklerini belirten Kılıcaslan Lisesi Muduru Ziya Cavdar, "Ben okula 1986 yılında stajyer oğretmen olarak gorev yaptım. Daha sonra farklı yerlerde vazife yaptıktan sonra, 2014 yılında okul muduru olarak tayin edildim. Atamam sonrası eski oğrencim olan Nida hanıma birlikte idarecilik teklifinde bulunduk. Fazıl bey de Mudur Yardımcılığı teklifimizi kabul edince 3 nesil birlikte okulda idarecilik yapıyoruz. Bu cok ender gorulen bir durum. Tabi bunun bizler icin cok buyuk avantajları var. O da aidiyet duygusu. Oğretmen-oğrenci ilişkisi var, eskiden gelen bir muhabbet var" dedi.
Kılıcaslan Anadolu Lisesi Mudur Yardımcısı ve felsefe oğretmeni Birnur Nida İdinak, "Ben okuldaki bu durumumuzu şoyle tanımlıyorum. Felsefede sistematik 3 onemli filozof vardır, ben de durumumuzu bir birinin oğrencisi olan Sokrates, Platon ve Aristo gibi olduğunu duşunuyorum. Biz 3 nesil yan yana olmaktan cok keyif alarak aidiyet duygusu icinde calışıyoruz. Bu konudan cok memnunum" diye konuştu.
Okulda bir aile gibi olduklarını dile getiren Kılıcaslan Lisesi Mudur Yardımcısı Fazıl Karabulut, "Ben okula 1999-2000 yılında hazırlık ile başladığım yıllarda Ziya hocam Mudur Yardımcısı, Nida hocam da felsefe oğretmenimdi. Gecen senede buraya Almanca oğretmeni olarak atandım ve hocalarımın teklifi ile Mudur Yardımcısı oldum. Biz, bir birimize karşı aile gibiyiz. Biri ablam, biri ağabeyim gibi samimi bir dostane ilişkiler icinde gorevimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.