Batman'ın Gercuş ilcesinde "Okullarımız Renkleniyor" projesi kapsamında gonullu oğretmenler koy okullarında boyama calışması gercekleştiriyor. Gercuş İlce Milli Eğitim Mudurluğunce hayata gecirilen proje kapsamında gonullu oğretmenler, yuz yuze eğitimin başladığı koy okullarında boyama calışması başlattı.
Proje kapsamında oğretmenler, ilce merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yamanlar Koyu İlkokulu'nda da boyama calışması yaptı.
Oğretmenler, okulun sıra ve bahcesini boyayarak, bahceye ceşitli oyunlar cizdi.
Projede yer alan oğretmenlerden Ziya Gokalp Orta Okul Mudur Yardımcısı Kudbettin Celik, proje ile cok sayıda okulu guzelleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Ekipte değişik branşlarda oğretmenlerin bulunduğunu aktaran Celik, şoyle dedi:
"Belirlenen tarihlerde ilcemize bağlı koylerdeki birleştirilmiş sınıfları renklendiriyoruz. Amacımız ilcemizdeki butun koy okullarını renklendirmek, cocuklarımıza, oğrencilerimize guzel ortamlarda eğitim ortamı sağlamak. Bu yonde de calışmalara devam ediyoruz."
Yamanlar koyu Muhtarı Nevzat Turğut da gonullu oğretmenlerin okulu guzelleştirdiğini dile getirerek, "Bu calışmadan dolayı butun oğretmenlere ve Milli Eğitim Mudurluğune teşekkur ediyorum. Allah onlardan razı olsun." dedi.