Van'ın Erciş ilcesindeki oğretmenler, bedensel engelli oğrencinin eğitim hayatına devam etmesi icin akulu tekerlekli sandalye hediye ettiler. Erciş ilcesi Osman Gazi İlk ve Ortaokulunda gorev yapan oğretmenler, ornek bir davranış gostererek okulda eğitim goren ve bedensel engelli olan 8 yaşındaki Uzeyir Yıldız icin umut ışığı oldu. 2. sınıfa giden ve bedensel engelli olduğu icin okula gelip gitmede sıkıntı yaşayan oğrenciye kendi aralarında biriktirdikleri para ile akulu tekerlekli sandalye alan oğretmenler, minik Uzeyir'in eğitim oğretime devam etmesini sağladılar.
Mink Uzeyir'in akulu tekerlekli sandalyesini ise Erciş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ile İlce Milli Eğitim Muduru Sadık İşler takdim etti. Oğrenci ile yakından ilgilenen Kaymakam Mehmetbeyoğlu, davranışlarından dolayı oğretmenleri tebrik ederek, Uzeyir'e umut ışığı olmanın oğretmenlik mesleği icin gurur verici bir olay olduğunu ifade etti.
Uzeyir'in bedensel engelli olduğu icin okula gelemediğini ve eğitimlerine evinde devam ettiğini belirten Osman Gazi İlk ve Orta Okulu Muduru Lokman Ekinci, "Evine giden oğretmenlerimize Uzeyir, 'okulumu ve sınıfımı cok merak ediyorum' diyordu. Bizler de Uzeyir'in okula istediği zaman gelmesini sağlamak icin bir calışma yaptık. Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmenimizin onculuğunde ve okulumuzdaki diğer oğretmenlerin de desteğiyle Uzeyir oğrencimize akulu tekerlekli bir sandalye aldık. Erciş Kaymakam Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ile İlce Milli Eğitim Muduru Sadık İşler'in de teşrifleriyle oğrencimize hediyesini takdim ettik" şeklinde konuştu.