MEBKovid-19'la mucadele) Eğitimde "yerinde karar" uygulaması kapsamında yuz yuze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı kararlarla devam edilecek Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde il bazlı 'yerinde karar' uygulamasıyla devam edileceğini acıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı acıklamada, yuz yuze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamaların daha once acıklanan kriterler doğrultusunda valiliklerin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına gore devam edeceği belirtilerek, "Cocuklarımızın eğitim hakkı icin herkesi daha cok sorumluluk almaya cağırıyoruz." ifadesine yer verildi.
Acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi gunu kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yuz yuze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir. Bu kapsamda, tum okul oncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ulke genelinde yuz yuze eğitim daha once acıklandığı şekilde devam edecektir.
Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yuz yuze ve uzaktan eğitime geciş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır. Ozel gereksinimli oğrenciler icin hizmet veren ozel eğitim okul ve sınıfları ulke genelinde tam zamanlı olarak yuz yuze eğitime devam edilecektir. Koy ve seyrek nufuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.
8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yonelik duzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar gunleri de dahil devam edilecektir. Okullardaki sınav uygulamaları ise acıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir. Yuz yuze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gercekleştirilecektir."
Yuz yuze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha once acıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına gore devam edecek. Cocuklarımızın eğitim hakkı icin herkesi daha cok sorumluluk almaya cağırıyoruz. pic.twitter.com/1bZYuM2q2l
MEB (@tcmeb) March 29, 2021