Aydın'ın Soke ilcesinde Korona virus salgınının bazı okullarda eğitimi durdurduğu yonundeki haberler uzerine Soke Kaymakamlığı'ndan acıklama geldi. /p>
Yapılan acıklamada; "15 Mart 2021 tarihinde Ozbey İlkokulumuzda 3 oğretmenimizde pozitif vaka tespit edilmiştir. Ozbey İlkokulumuz İlce Hıfzıssıhha kurul kararı ile 4 gun uzaktan eğitim-oğretime devam etmesi kararlaştırılmıştır; şuan Oğretmenlerimiz sağlığına kavuşmuş olup eğitim-oğretime yuz yuze devam etmektedir" denildi.
"Merkezde 7 pozitif vaka var"
Acıklamada; merkezdeki okullarda 100. Yıl Ataturk İlkokulundan 2, Ali Rıza Efendi İlkokulundan 1, Sıdıka İlkokulundan 1, Soke Anadolu Lisesinde 2, Celtikci Ortaokulundan 2, Sumer Yılmaz Kocagoz Anaokulundan 1 oğretmen olmak uzere toplam 9 oğretmenin pozitif vaka olduklarının tespit edildiği, bu eğitimcilerden 2'sinin sağlığına kavuştuğu ifade edildi.
Soke İlce Kaymakamlığı'ndan yapılan acıklamada; "İlce Sağlık Mudurluğunun Pandemi Rehberine uygun olarak yaptığı filyasyon calışmaları gereği temaslı sayılabilecek kişilerin izolasyonu sağlanmış, genel olarak okullarımızda yoğun vaka sayıları gorulmediğinden sadece ilgili pozitif ve temaslıların izolasyonu sağlanarak eğitim ve oğretime devam edilmiştir" sozlerine yer verildi.