Fizik oğretmeni Ulku Ercan Sarıciftcioğlu:- "Tedavilerini artık kendim yapabiliyorum. Zaten ilk mudahaleleri yapıyordum ama şimdi daha bilincli şekilde yapıyorum"- "Maaşımın neredeyse 5'te 3'unu hayvanlar icin harcıyorum. Bu beni huzurlu yapıyor. Cunku bu da bir ibadet. Gozlerinin icine baktığınız zaman cok farklı duygular yaşıyorsunuz" İzmir'in Guzelbahce ilcesindeki evinde eşiyle, 7 kopek ve 11 kediye bakan fizik oğretmeni Ulku Ercan Sarıciftcioğlu, "can dostları" hayvanlarıyla daha iyi ilgilenebilmek icin iki yıllık on lisans programı Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı'nı tamamladı.
Halen Narlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesinde gorev yapan Ulku Ercan Sarıciftcioğlu, doktor eşiyle Guzelbahce ilcesindeki mustakil evlerinde hayvanlarla ic ice hayat suruyor.
Okul donuşunde aracında taşıdığı mamalarla Narlıdere-Guzelbahce ilceleri arasındaki hayvanları besleyerek eve gelen Ulku oğretmeni evinin kapısında evladı gibi sevdiği kedi ve kopekler karşılıyor. Sarıciftcioğlu, okuldaki eğitim mesaisinin ardından bu kez evdeki "evlatları" icin yoğun emek harcıyor.
Evinde 7 kopek ve 11 kedi ile yaşayan Sarıciftcioğlu, hayvanlarla daha iyi ilgilenebilmek adına Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı'nı bitirdi. Sarıciftcioğlu, boylece evindeki hasta hayvanlarla da ilgilenebiliyor.
Sarıciftcioğlu'nun şu sıralar en buyuk telaşı sokakta bulduğu, anneleri olen birkac gunluk 3 kedi yavrusu. Kedilere, evde, Yorkshire cinsi 8 yaşındaki "Lady" isimli kopek annelik ediyor. Sarıciftcioğlu da geceleri 2 saatte bir kalkarak biberonla yavruların karınlarını doyuruyor.
- " Maaşımın neredeyse 5'te 3'unu hayvanlar icin harcıyorum"
Sarıciftcioğlu, AA muhabirine, Kayseri'de bir koyde doğduğunu, kucukluğunden itibaren hayvanlardan hic kopmadığını soyledi.
Her zaman hayvanlarla ic ice yaşamak icin mustakil bir evde oturmayı hayal ettiğini ve bunu gercekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Sarıciftcioğlu, şunları kaydetti:
"Kedi ve kopek dolduracağım bir ev olsun istedim ve hayalim gercek oldu. Şu anda sokakta baktıklarım dışında evde 7 kopek ve 11 kedim var. Tabii bazen bu sayı artıyor. Okuldan cıkarken ozellikle kışın yavru kedi ve kopek mamaları alıyorum protein oranı cok olsun uşumesinler diye. Cevredekilerden topladığım karton kutular, eski kıyafetleri hayvanların uşumemeleri icin yuvalarına bırakıyorum. Yavrulara mama desteği yapıyorum, hasta olduklarında tedavi etmeye calışıyorum. Maaşımın neredeyse 5'te 3'unu hayvanlar icin harcıyorum. Bu beni huzurlu yapıyor. Cunku bu da bir ibadet. Gozlerinin icine baktığınız zaman cok farklı duygular yaşıyorsunuz, o kadar sevgiyle bakıyorlar ki insan dayanamıyor. Bir kere yemek verin sokaktaki bir canlıya sizi her gorduğunde sevgiyle bakar, ondan sonra yemek vermeseniz de aynı şekilde bakar. Benim cocuğum yok ama bunlar evlattan ote bir şey. Bana hep 'Cocuğun yok onun icin bu kadar hayvanlar icin harcıyorsun.' diyorlar ama benim evladım olsaydı onlarla birlikte hayvanları yetiştirirdim. Ayrıca sahiplendirdiğim cok sayıda hayvan var cunku hepsini almam mumkun değil, ev buyuk ama komşuları da duşunmek zorundasınız."

Hayvanların tedavilerini yapmak icin Acıkoğretim Fakultesinde bolum tamamladığını aktaran Sarıciftcioğlu, doktor olan eşinin de kendisine her zaman destek verdiğini dile getirdi.
Ulku Ercan Sarıciftcioğlu, emekli olduktan sonra da hayvanlar icin kompleks yapmayı amacladığını vurgulayarak, "Sırf bu hayvanlara daha iyi bakabilmek, ilk mudahalelerini daha iyi yapabilmek icin acık oğretim fakultesinden veterinerlik ve laboratuvar teknikerliği bolumunu eşimle birlikte okuduk. Tedavilerini artık kendim yapabiliyorum. Zaten ilk mudahaleleri yapıyordum ama şimdi daha bilincli şekilde bunu yapıyorum. Emekli olduktan sonra da daha cok bu işlerle ilgileneceğim. Butun mirasımla da bir kompleks yapıp, yaşlılar, cocuklar ve hayvanların yaşayacağı bir alan oluşturmak istiyorum. Ben 3 konuda cok hassasım, hayvanlar, kimsesiz cocuklar ve yalnız yaşayan yaşlılar, bunlar benim icin cok onemli. Umarım bu hayalimi de gercekleştirebilirim."