Cocukluğundan bu yana oğretmen olma hayali kuran Sakine Bilgic: "İyi bir oğretmen olmak ve cocuklara, oğrencilere bir şeyler oğretebilmek istiyorum. Aynı zamanda cevremdeki yetişkinlere de bir şeyler oğretebilmek icin cabaladım ve şimdi bir nebze de olsa oğretmenlik mesleğini yapmaya calışıyorum" Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde yaşayan Sakine Bilgic, oğrencisi olduğu mesleki el sanatları kursuna yıllar sonra usta oğretici olarak dondu.
Siverek Kız Meslek Lisesi'nden 1987 yılında mezun olan Sakine Bilgic (55), maddi imkansızlıklar nedeniyle universite sınavlarına giremedi. Oğretmen olma hayali kuran Bilgic, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğunce acılan el sanatları kurslarına katıldı.
Siverek Halk Eğitim Merkezindeki elde tel sarma kursunu 2018 yılında başarıyla tamamlayan Bilgic, daha sonra ise kalfalık, ustalık ve usta oğretici belgeleri aldı.
Bir sure once Halk Eğitim Merkezine başvuran Sakine Bilgic, kurum tarafından Siverek Belediyesi bunyesindeki "Kadın Kultur Merkezi"nde acılan elde tel sarma kursunda usta oğretici olarak eğitim vermeye başladı.
Aynı zamanda universite okuma hayalini surduren Bilgic, Halk Eğitim Merkezi bunyesinde acılan kurslara katılarak, sınavlara hazırlanıyor.
Bilgic, AA muhabirine, cocukluğundan bu yana oğretmen olmak istediğini dile getirerek, "İyi bir oğretmen olmak ve cocuklara, oğrencilere bir şeyler oğretebilmek istiyorum. Aynı zamanda cevremdeki yetişkinlere de bir şeyler oğretebilmek icin cabaladım ve şimdi bir nebze de olsa oğretmenlik mesleğini yapmaya calışıyorum." diye konuştu.
Kursları tamamlayıp belgelerini aldıktan sonra oğrenci olduğu kursa usta oğretici olarak donduğunu ifade eden Bilgic, şunları soyledi:
"Bir nebze de olsa oğretmenlik mesleğinin tadını alıyorum. 55 yaşındayım ve universiteye de hazırlanıyorum. Okuma ve oğrenme azmimi hic kaybetmedim, kaybetmeyi de duşunmuyorum, sonuna kadar okuyacağım. Kadınlara onerim kendilerini geliştirsinler. Bir kadın mutsuz ise mutsuz bireyler yetişir. Kursa gelen bazı oğrencilerim yeni olmalarına rağmen kendilerini zinde hissettiklerini ve benim gibi hedeflerinin peşinden gitmek istediklerini soyluyorlar. Unutmamalıyız ki eğitimin yaşı yoktur ve ozellikle bolgemizin kadınları hedeflerinin, hayallerinin peşinden gitsinler. Bir kadının kendini ifade edebilmesinden daha mutlu ne olabilir ki? Ben isterim ki Sakineler coğalsın."
-"Sakine hanımın azmiyle aşamayacağı engel yok"
Siverek Halk Eğitim Muduru Mahmut Kışlar ise Sakine Bilgic'in kurslarda devamsızlık yapmayan bir kursiyer olduğunu ifade ederek, yaklaşık 3 yıl once katıldığı kursu başarıyla tamamladığını hatırlattı.
Bilgic'in kursiyerler tarafından sevilen bir usta oğretici olduğunu aktaran Kışlar, şoyle konuştu:
"Kendisindeki azmi gorduk ve Mesleki Cıraklık Teknik Okuluna gonderdik. Orada da katıldığı tum kursları başarıyla tamamladı ve belgelerini aldı. Bu yıl icerisinde de bu kursun oğretmenliğini yapmak icin bize başvurdu. Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu sayfasındaki sıralamaya gore sıra kendisine gelince hocamıza kursumuzu da actık. Şu an oğrencileri ve kursiyerleriyle cok guzel bir şekilde kursa devam ediyor. Azmini tebrik ediyorum ki aşılamayacak hicbir engel yoktur. Sakine hocam kursiyerimiz iken şu an bizim oğretmenimiz oldu."