Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilcesinde ortaokul oğretmenleri okulun kumese cevirdikleri komurluğunde yetiştirdikleri tavuklardan elde ettikleri yumurtaları satarak 18 oğrenciye 150'şer TL olmak uzere toplamda 2 bin 700 TL burs sağladı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Muduru Metin Yalcın, Sandıklı ilcesi Barbaros Ortaokulunda Uygulama Bahcesi Projesi kapsamında oluşturulan tavuk kumesini inceledi. Barbaros Ortaokulu oğretmenleri Uygulama Bahcesi Projesi kapsamında atıl durumdaki komurluğu kumese cevirdi. Oğretmenler besledikleri tavukların yumurtalarından elde ettikleri gelirle 18 oğrenciye burs sağladı. Oğrenci başı 150 TL olmak uzere toplam 2 bin 700 TL burs verildi. Okulda 40 tavukla başlanan tavukculuk girişimi, 300 tavuğa cıkarken gunde 250'nin uzerinde yumurta alınmaya başladı.
Yalcın beraberinde İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı Fatih Akcil ve Sandıklı İlce Milli Eğitim Muduru Ebubekir Bozkurt ile Barbaros Ortaokulu'ndaki kumes calışmasını inceleyerek Okul Muduru Salih Bulut'tan calışma hakkında bilgi aldı.
"Proje oğrencilerimizde yardımlaşma duygusunu da geliştiriyor"
İncelemelerin ardından bir acıklama yapan Yalcın, proje sayesinde oğrencilere doğa ile hayvanlarla daha fazla etkileşimde bulunma fırsatı sunulduğunu ifade ederek, "Aynı zamanda oğrencilerimiz hem sorumluluk alıyor hem de iclerindeki doğa ve hayvan sevgisi artıyor. Bu projelerle beraber okullarımız daha ilgi cekici hale geliyor ve oğrencilerimize kendi bahcelerindeymiş hissi veriyor. Ayrıca projelerimizden elde edilen gelirin tekrardan muhtac oğrencilere ve okula donmesi oğrencilerimizde yardımlaşma duygusunu da geliştiriyor. Bu projelerin ilimiz okullarında artmasını istiyor ve destekliyorum. Projede emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.