Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı acıklamalar sonrasında, eğitim alanında, Milli Eğitim Bakanlığından 7 konuda acıklama bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından acıklanan yeni tedbirler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı bir acıklama yayımladı. Ancak yapılan acıklama, cevabı merakla beklenen sorulara bir yanıt icermemektedir.
Halen acıklama bekleyen bir cok konu var.
Orneğin;
1- MEB acıklamasında "Okul oncesi eğitim kurumları yuz yuze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir." denilmektedir. Bu cumleye gore bağımsız anaokulları dışındaki okul oncesi eğitim veren sınıfların uzaktan eğitime gecmesi gerekir. Fakat bir cok yoneticiden farklı sesler gelmektedir.
2- Aynı şekilde Meslek Liselerine bağlı uygulama anaokullarında durum net değildir.
3-Okul oncesi eğitim kurumlarının acık tutulmasının calışan anne babalara yonelik olduğu acıktır. Bu nedenle calışan anne babalara yararı olmayan (az saat acık olan) anaokulları da yeniden değerlendirilmeli ve devam durumu covid nedeniyle calışan ebeveyn durumuna gore belirlenerek tedbirlere katkı sunulması sağlanabilir.
4-Cumhurbaşkanı idari izinliler grubuna 10 yaş altı cocuğu olan kamu calışanlarını da katmıştır. Oğretmenlerin durumunu MEB acıklamalıdır.
5-Cumhurbaşkanı tarafından idari izinli sayılan personelle ilgili olarak, idarelere takdir ve/veya keyfi uygulama yetkisi verilmemelidir.
6-Yayılma riski daha cok olan, ders saatleri de kısıtlanmayan hayat boyu oğrenmeye yonelik kurslarla ilgili acıklama yapılmalıdır.
7-Acıklamada ozel eğitime muhtac cocuklarımızla ilgili bir ifade bulunmamaktadır.