Bu guncellemeden yararlanan işletim sistemleri hangi Windows 10 surumune gececektir?
Windows 7
Windows 7 Ultimate ------------------> Windows 10 Pro
Windows 7 Professional --------------> Windows 10 Pro
Windows 7 Home Premium ----------> Windows 10 Home
Windows 7 Home Basic --------------> Windows 10 Home
Windows 7 Starter -------------------> Windows 10 Home
Windows 7 Enterprise kullanıcıları Windows 10'a yukseltebilmeleri icin Toplu Lisans Hizmet Merkezi'ne başvurmalılar.
Windows 8.1
Windows 8.1 Pro --------------------> Windows 10 Pro
Oğrenciler icin Windows 8.1 Pro----> Windows 10 Pro
Media Center ile Windows 8.1 Pro -> Windows 10 Pro
Windows 8.1 -------------------------> Windows 10 Home
Windows 8.1 Single Language --------> Windows 10 Home Single Language
Windows 8.1 Enterprise kullanıcıları Windows 10'a yukseltebilmeleri icin Toplu Lisans Hizmet Merkezi'ne başvurmalılar.
Windows 10 Sistem Gereksinimleri
32 bit icin
RAM 1 GB
İşlemci 1 GHz
Ekran Kartı WDDM 1.0 destekli DirectX 9
Sabit Disk 16 GB
64 bit icin
RAM 2 GB
İşlemci 1 GHz
Ekran Kartı WDDM 1.0 destekli DirectX 9
Sabit Disk 20 GB
NOT: Windows 10'u kullanabilmek icin sisteminizin yasal yollarla lisanslanmış olması gerekmektedir. Aksi taktirde Windows 10'a yukseltseniz dahi Windows 10 lisansı satın almanız gerekmektedir.
Eğer sisteminiz 2014 yılından once uretildiyse BIOS ayarlarından (varsa) Secure Boot'u kapatıp kuruluma başlamanızda fayda var

Her neyse, bu kadar konuşma yeter de kuruluma başlayalım.
1- Bu linke girerek Windows 10'u indirin.

2- İnen kurulum dosyasını acın. Karşınıza boyle bir pencere cıkacaktır. Daha sonra cıkan lisans sozleşmesini kabul edin.

3- Sisteminiz uyumluysa karşınıza boyle bir pencere cıkacaktır ve indirme işlemi başlayacaktır.

4- Windows 10 indiriliyor...

5- Windows 10 indirilince doğrulama işlemi başlayacaktır. Daha sonra yuklemeye gececektir.

6- Windows 10 yuklemesi bittikten sonra yarım saat icinde kurulum başlar. İsterseniz başka bir zamanda yukseltmeyi başlatabilirsiniz veya şimdiden yukseltmeyi yapabilirsiniz. Ben şimdiden yukseltmeyi yapacağım.

7- Daha sonra sisteminiz yeniden başlar ve Windows 10 kurulumu başlamış olur.

8- Kurulum başarıyla biterse karşınıza ozelleştirme ekranı cıkacaktır. Buralar ozelleştirme olduğundan sadece birkac goruntu vereceğim.

9- Vee. Windows 10'umuz Hayırlı Uğurlu olsun

Alıntı diyenlerin dikkatine
Bu konu kesinlikle alıntı değildir. Fotoğraflar bana aittir.
Alıntı değilse, Windows 10 hakkında bu kadar cok şeyi nereden biliyorsun?
Windows 10 cıkar cıkmaz araştırmaya başladım. Windows 10 hakkında oğrendiğim bazı şeyleri de buraya yazdım.