Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir İl Temsilciliği, Şenol Donmez'in calıştığı kurum muduru tarafından uygulanan Mobbing ve baskı sonucunda okul mudurune dava acıldı. Sosyal Bilgiler Oğretmeni Şenol Donmez ile birlikte basın acıklamasında bulunan Anadolu Eğitim-Sen Kırşehir temsilcisi Ramazan Kırbuğa, '' Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir Şube Başkanı Ramazan Kırbuğa ise , ''Şenol Donmez hocamız bizim sendika uyemiz.Kendisi son 2-3 yıldır cocuğunun kanser hastalıkları nedeniyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı cocuğunun raporunu okula vermiş olmasına rağmen okul mduru tarafından kendisine uygulanan mobbingi biz de sendika temsilcilği olarak uyemizin hakkını aramak adına savcılığa suc duyurusunda bulunarak hakkını aramak icin elimizden gelen herşeyi yapacağız.Daha once buna benzer bir durumda aynı kurumda ki başka bir olayda diğer oğretmen arkadaştan istenmeyen evraklar uyemiz Şenol Hocamızdan istenmiş , kendisi Ankara'ya cocuğunun tedavisi icin gittiğinde doktor raporlarıyla ve kendisinin bir an once okula gelmesi konusunda baskı yapılmış , yine okuldaki ders dağılımları ve kurs dağılımları ile ilgili kendisine psikolojik baskı yapılmış.
Aylar oncesinde cimere şikayet edilmesine rağmen hatta 7-8 kez şikayette bulunmasına rağmen soruşturmanın gec başlatılmış, soruşturmanın gec başlatılmasına rağmen şahit olarak gosterdiğimiz oğretmen arkadaşlarımızın bir kısmının hic dinlenmemesi, dinlenenlerin de soylediklerini rapora tam olarak yansıtılmadığı saptanmıştır.Bu inşallah son olur.Diğer oğretmen arkadaşlarımızda bu konularla ilgili sıkıntılar
yaşayabilir. Bu konunun ornek teşkil etmesi devletin verdiği makam ve koltukların kişilerin kendi şahsi cıkarları noktasında kullanmamaları, devletin gerektirdiği noktada kullanarak hizmet etmeleri gerekir ve inşallah attığımız bu adım kendilerine ornek olur.Bizler hem uyelerimiz hem de oğretmen arkadaşlarımızın yaşayacağı butun sıkıntılarda her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz.İnşallah adalet ve hak yerini bulur.Butun temennimiz bu yonde.'' acıklamasında bulundu.
Şenol Donmez'in avukatı Mahmut Şerafettin Ozturk ise , ''Şenol Donmez hocamıza yapılan mobbing ve baskı sebebiyle Kırşehir Milli Eğitim Muduru Şevket Karadeniz, Boztepe İlce Milli Eğitim Muduru Ahmet Dağıstan , Boztepe İlce Şube Mudurluğu ve Kırşehir İl Milli Eğitim Mudurluğu'nun taramıza verilmeyen mufettiş kararları nedeniyle hukuki yollara başvurarak şikayet dilekcemizle birlikte savcılığa başvurarak hukuksal yolları deneyeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.
Bugun gelinen nokta da ise acılan dava karara bağlandı. Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir İl Temsilcisi Ramazan Kırboğa'nın yaptığı yazılı acıklamada Okul Muduru Aziz Maraşlı'ya Kınama cezası verildiğini kamuoyu il paylaştı.
Yapılan acıklamada; "Anadolu Eğitim Sendikası Kırşehir İl Temsilciliği olarak daha once gundeme getirdiğimiz uyemiz Şenol DONMEZ'in calıştığı kurum muduru tarafından maruz kaldığı baskı ve mobbing iddiamız doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı mufettişleri tarafından yapılan idari soruşturma neticelenmiştir.
Yapılan idari soruşturma neticesinde okul muduru Aziz Maraşlı'ya subuta ermiş uc ayrı konudan dolayı uc tane KINAMA cezası verilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı mufettişleri tarafından yapılan bu idari soruşturma kararının,ADLİ olarak devam etmekte olan MOBBİNG davamıza da ışık tutacağı inancındayız.
Mobbing davamız sonuclandığında konunun ve neticenin tamamı hakkında siz değerli kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.