Koronavirus nedeniyle yaşamını yitiren eğitim calışanlarının sayısı artıyor. Eğitim Sen'in uyelerinin olduğu 38 ilden topladığı verilere gore 2-18 Nisan haftasında, 7 eğitim calışanı daha vefat etti. 2 Mart'tan bu yana tutulan kayıtlara gore, salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 31'i buldu Milliyet'ten OZAN OMER KADUKER'in haberine gore:Gecen hafta pozitif ve temaslı olan oğretmen sayısı 783 olurken, bu vakaların yuzde 3'unu anaokulu, yuzde 40'ını ilkokul, yuzde 28'ini ortaokul ve yuzde 25'ini lise oğretmenleri oluşturdu. Pozitif ve temaslı olan oğrenci sayısı ise bin 367. Oğrenci vakalarının yuzde 2'sinin anaokulu, yuzde 30'unun ilkokul, yuzde 28'inin ortaokul, yuzde 38'inin lise oğrencileri arasında olduğu goruldu. Ayrıca 131 yardımcı-hizmetli ve personel de pozitif ya da temaslı grupta yer aldı.
'Bakıcı değil, oğretmeniz'
Okullarda 8 ve 12. sınıflar ile okul oncesi yani anaokulları haricinde tum kademelerde uzaktan eğitime gecildi. Yuz yuze eğitimin devam etmesine tepki gosteren anaokulu oğretmenleri kendilerinin de uzaktan eğitim kapsamına alınmaları gerektiğini belirterek, "Bakıcı değil oğretmeniz" sloganıyla sosyal medya uzerinden gundem oluşturmaya calışıyorlar. One cıkan yorumlar şoyle:
Ben bakıcı değil eğitimciyim. Ben virus gecirmez bir organizma değil, insanım.
Risk varsa, uzaktan eğitime geciliyorsa tum kademelerde boyle olmalı. Anaokulları da uzaktan eğitime gecmeli.
Calışan ebeveynler icin başka bir alternatif duşunulmeli. Tek cozum anaokullarının yuz yuze eğitim vermesi olmamalı.