Sakarya'da Turkce oğretmeni Burcu Aksu, daha once gorev yaptığı yerde unutamadığı oğrencisini, yazdığı masal kitabının kahramanı yaptı Karasu Sezi Eratik Ortaokulunda gorevli Turkce oğretmeni Aksu, gazetecilere, sosyal medyada Van'da "Yerel Masallar" konulu oyku yarışması olacağını oğrenmesinin ardından masal kitabı yazmaya başladığını soyledi.
Aksu, cocukluğunun gectiği ve ilk gorev yeri olan Van'ın kendisi icin ayrı yere sahip olduğunu anlattı.
Yarışmanın odul toreninin Van'da yapılacak olmasının da kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Aksu, "3 aylık kurgu ve bir gecede sabaha kadar yazılan masalla yarışmaya katıldım, derece aldım. Masala hayat veren unsur ise karakterimiz Suslu'nun gercek kişi olması." dedi.
Aksu, masalının kahramanı Suslu'nun, adından utanan ve kendisiyle alay edilen bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Bir anne olarak benim de asıl masal kahramanlarım ikizlerim olan cocuklarım. Ben de bir gol kenarında ve masallarla buyudum. Kendi cocuklarımı da oğrencilerimi de masallarla buyutmek istiyorum." ifadesini kullandı.
Masal kitabında yoresel unsurlara da yer verdiğini aktaran Aksu, "Masalımız, 'Bir varmış, bir yokmuş' gibi alışık olunan bir cumleyle başlamıyor. Masalımda tandır, pişik, iclik gibi yoresel terimlere de yer vermeye ozen gosterdim ve tum guzelliklerin her zaman var olmasını istediğim icin masalımıza da 'Bir varmış, hep varmış' diyerek başlamayı uygun buldum." sozlerine yer verdi.