Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Oğretmenlerin Dilinden, Oğrencilerin Paletinden Anadolu Masalları" adlı proje kapsamında Sakarya'da ozel hazırlanan sahnede cekimler yapıldı.
Karasu İlce Milli Eğitim Mudurluğu koordinesinde "Bir varmış bir yokmuş" sloganıyla Karasu Anaokulu bunyesine kurulan sahnede 15 oğretmen tarafından okunan masallar, sosyal medya ve YouTube uzerinden oğrencilere sunulacak.
Ayrıca, soz ve besteleri iki oğretmene ait olan şarkılar da sosyal medyada her akşam oğrencilerle buluşacak.
İlce Milli Eğitim Muduru Cetin Turhan, gazetecilere yaptığı acıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kultur Orgutu (UNESCO) Turkiye Milli Komisyonu iş birliğinde hazırlanan projeyi, başarılı bir oğretmen kadrosuyla Karasu'da sahneye koyduklarını bildirdi.
Turhan, projeyle, buyuk bir gelenek olan masalların cocuklara aktarılabilmesi ve hayal guclerini geliştirmeyi amacladıklarını soyledi.
İlce Milli Eğitim Mudurluğu Ozel Buro Basın ve Yayın Sorumlusu Fatma Betul Gokhan da Mudurluğun sosyal medya hesabı ve YouTube uzerinden 15 masal ve iki şarkının yanı sıra işitme engellilere ozel 5 masalın her gun yayınlanacağı bilgisini paylaştı.
Masal seslendiren oğretmenlerden Ufuk Cakmak ise projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Cocuklarımız icin ozveriyle masalları seslendirdik. Karasu'da bu calışmaların arkası kesilmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.