Kanseri yendiği 2010'da KPSS'yi de kazanıp oğretmen olarak atanan Yasin Orer, hayata tutunma azmiyle oğrencilerine ornek oluyor Hayatının donum noktası olarak nitelediği akciğer metastazını 10 yıl once yenen ve kanser tedavisi surerken Kamu Personel Secme Sınavına (KPSS) hazırlanıp, felsefe oğretmeni olarak atanan 36 yaşındaki Yasin Orer, oğrencilerini geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Kayseri'de 10 yıl once rahatsızlanıp gittiği hastanede akciğer metastazı tanısı konulan Yasin Orer, bu surecte ailesini uzmemek icin ameliyat edilene kadar durumunu kimseyle paylaşmamaya karar verdi.
Ablasının 15 yaşında hayatını kaybetmesi ile ailesinin uzulduğu gunleri hatırladığı icin boyle bir karar alan Orer, daha sonra uzun bir tedavi surecine girdi.
Orer, AA muhabirine, kemoterapi nedeniyle saclarının dokulmeye başladığını, kendisindeki değişiklik nedeniyle ailesine durumu anlatmak zorunda kaldığını soyledi.
O donemde şimdiki eşi ile arkadaşlık aşamasında olduğunu anlatan Orer, "Kanser olduğumu kendisine anlattım, biraz ayrı kalabileceğimizi soyledim. O da bu durumu kabul etmedi, girdiğimiz yolda sonuna kadar birlikte olacağımızı soyledi." dedi.
Orer, 10 yıldır evli olduğunu, kendisini zor zamanlarında terk etmeyen eşi ve 2 kızı ile mutlu bir hayat surduğunu dile getirdi.
- "2010 yılı hayatımın senesi oldu"
Orer, 2010'da bircok olay yaşadığını, bunların hayatına yon verdiğini vurguladı.
Ozvatan ilcesinde Cok Programlı Anadolu Lisesinde felsefe grubu oğretmenliği yapan Orer, tedavi sureci ile ilgili, "24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde tumorum alındı. Bu yıl icinde kanser tedavisini gorunur şekilde atlattım. Kanser olunca dershanede calışmayı bırakmıştım, KPSS'ye hazırlanıyordum. Daha sonra sınavı kazanıp oğretmen olarak atandım. 2010 yılı benim hem kanserden kurtulduğum hem evlendiğim hem de atandığım yıl oldu. O sene benim hayatımın yılı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.
- "Oğrencilere yardımcı olmaya calışıyoruz"
Oğretmenliğin bircok kişinin hayalini susleyen meslek olduğuna işaret eden Orer, şunları kaydetti:
"Atanmama rağmen icimde bir boşluk oluştu. Her şey tamam olmasına rağmen insanlara, oğrencilere yardımcı olmaya calışıyoruz. Eğitimle alakalı cocukları sınavlara hazırlamaya calıştık. Maddi durumu kotu olan oğrencilerim var. Onlar icin MEB kazanım testlerinin butun ders ve şubelerini fasikuller haline getirip odev veriyorum. Ders calışma yonunden kaliteli işler yapıyoruz. Kayseri'den uzakta olmamıza rağmen hukuk, psikolojik danışmanlık ve rehberlik gibi bolumlere oğrenciler gonderiyoruz. Oğretmen bircok şeyi değiştirebilir."
Kanser tedavisi gorduğu donemde vucudunun direncinin cok duştuğunu aktaran Orer, bu donemde kan ihtiyacının arttığını ve kan bağışının onemli hale geldiğini belirtti.
Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) ile son yıllarda kanser hastalarının kan ihtiyacını karşılamak icin ortak calışma yaptığını anlatan Orer, bazen sabah 05.00'e kadar kan aradıklarını, bulunan kan ile hastalara umut olduklarını vurguladı.
Haftanın her gunu telefonunun acık olduğunu aktaran Orer, sosyal ağ platformlarından kan ihtiyacı olan kişilerle irtibat kurduklarını sozlerine ekledi.