Milli Eğitim Bakanlığı ikili eğitime bağlı olarak haftada 2 saat artırımlı ek ders ucreti odemesi yapılan okul yoneticilerine Yonetici Secme ve Gorevlendirme Yonetmeliğine gore ek puan verileceğini belirtti. 13 Nisan 2021 tarihinde memurlar.net'te yer alan haberde, İkili eğitimde 2 saat artırımlı ek ders ucreti alan okul yoneticilerine yonetici atamada ek puan verilip verilmeyeceği konusu ele alınmıştı.
Haberde şu tespit yer almıştı:
"Okulları tamamen ikili oğretim kapsamında olsun yada olmasın okulundaki bazı eğitim kademelerinde ikili eğitim yapılan okul yoneticilerine ek ders odenmesi yonunde Milli Eğitim Bakanlığı goruş bildirdiğinden ikili eğitime bağlı olarak haftada 2 saat artırımlı ek ders ucreti odemesi yapılan okul yoneticilerine Yonetici Secme ve Gorevlendirme Yonetmeliğinin "YONETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU" başlıklı Ek-2'si "C. HİZMET SURESİ" bolumu 5. sırasında yer alan "Son dort yıl icinde ikili eğitim yapan okullarda fiilen gorev yapan yoneticilere her yıl icin" kriterine 1 Puan verilmesi gerekmektedir."
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kuramlarına Yonetici Secme ve Gorevlendirme Yonetmeliği gereğince her ilde oluşturulan İl Değerlendirme Komisyonlarından bazı iller; İkili eğitimde 2 saat artırımlı ek ders ucreti alan okul yoneticilerine yonetmeliğe gore ek puan verirken bazı iller okulun MEB kayıtlarında ikili eğitim kapsamında olup olmadığına bakarak sadece ikili eğitim kapsamında olan okulların yoneticilerine ek puan vermiş, ikili eğitimde 2 saat artırımlı ek ders ucreti alan okul yoneticilerine ise puan vermemişlerdi.
Milli Eğitim Bakanlığı ise bu surecte puan verilen illerdeki yoneticilerin bu puanlarını silmişti.
Fakat en son Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu Merkez Atama Daire Başkanlığı il milliğim mudurluklerine gondermiş olduğu mailde;
"Bunyesinde ana sınıfı bulunan eğitim kuramlarında gorevli olan yoneticilerden, ana sınıflarından sorumlu olan ve kendisine bu sorumluluklardan dolayı ikili oğretim kapsamında artırımlı ek ders ucreti odenen yoneticilere, Ek-2 Yonetici Değerlendirme Formunun (C-Hizmet Suresi) başlıklı bolumunde "Son dort yıl icinde ikili eğitim yapan okullarda fiilen gorev yapan yoneticilere her yıl icin" ongorulen 1 (bir) puanın verilmesi uygun gorulmuştur."
Talimatını vermiştir.
İşte o talimat;
Ahmet KANDEMİR