Gaziantep'teki oğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunun yuruttuğu "Oğretmenler Cocuklar İcin Soyluyor" projesi kapsamında yoresel turku seslendirdi. İl Milli Eğitim Mudurluğunun yaptığı yazılı acıklamaya gore, yurt genelinde bir sure once hayata gecirilen projeye kentteki oğretmenler de katıldı.
Bu kapsamda 48 oğretmen farklı enstrumanlarla "Gonul Gurbet Ele Varma" eserini seslendirdi. Kentin tarihi ve turistik alanlarında cekimleri yapılan kliple kent turizmine de katkı sunulması amaclanıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe de klipte saz calarak oğretmenlere eşlik etti.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Tepe, turkulerin her birinin ayrı bir hikaye ve tecrube olduğunu belirtti.
Soz konusu calışmayla Anadolu gelenek ve kulturunun turkulerin genclere tanıtılmasının onemli olduğuna dikkati ceken Tepe, şunları kaydetti:
"Hem kaliteli bir muzik icra edildi hem de şehrimizin farklı koşelerinde kaydedilen goruntulerle Gaziantep'in guzellikleri yansıtıldı. Tarihi dokusu ve kulturel mirasıyla kadim şehir Gaziantep'imiz icin onemli bir calışma yurutuldu. Butun sanatsal projelerde en onde gorev alarak şehrimize değer katan oğretmenlerimiz, projenin her aşamasında ozenle calıştılar."