Oğrenciler, mahalle meydanında kurdukları golgelik altında tahtanın karşısına gecip eğitim eksiklerini gideriyor Edirne'de bir okul muduru, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde derslerinden uzak kalan oğrencilere acık havada oluşturduğu derslikte destekleme eğitimi veriyor.
Yeniimaret Mahallesi'nde bulunan Mithatpaşa İlkokulu Muduru Ertan Cekic, oğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak icin mahalle meydanında sınıf kurup, oğrencilere başta matematik ve Turkce olmak uzere bircok konuda ders anlatıyor.
Oğrencilerin yardımıyla meydanda ilk once golgelikleri kuran Cekic, daha sonra sıra, sandalye ve tahtayı taşıyarak sınıf ortamını hazırlıyor.
Cekic, salgın tedbirleri eşliğinde acık havada ders işleyerek oğrencilerinin eksik kaldıkları konuları yuz yuze eğitimle telafi etmeye calışıyor.
Yaptığı calışmayla takdir toplayan Cekic, AA muhabirine, acık havada salgın kurallarına gore bir sınıf hazırlayıp ders yaptıklarını soyledi.
Oğrencileri icin gereken ne varsa yapmaya calıştığını belirten Cekic, "Pandemi doneminde farklı nedenlerle eksiklik yaşayan oğrencilerimizin acıklarını gidermek, iyi olan oğrencilerimizin de daha iyi olması icin ne yapılabilir diye duşundum. Cadırımızı, sıramızı, tahtamızı ve sandalyemizi ayarlayıp temiz havada derse yapmaya başladık." dedi.
Cekic, eğitim verilen her yerin okul olma ozelliğini taşıdığını ifade etti.
Eğitim ve oğretimin olduğu her yerin guzelleştiğini vurgulayan Cekic, şoyle devam etti:
"Okul dort duvarla cevrili uzerinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Oğretmenin, oğrencinin, bilginin olduğu her yer okuldur. Biz bu şiarla mahallemizde sınıfımızı kurup derslerimiz işliyoruz. Oğrencilerimiz isteyerek ve sevincle derslere katılıyor. Ders saatinden daha once gelip burada toplanıyorlar. Sınıfımızı birlikte kurup derse başlıyoruz. Veliler de cok mutlu. Bu derslerden dolayı oğrencilerimiz cok mutlu, zaten bizim en buyuk amacımız onların mutluluğu."
3. sınıf oğrencisi Yağmur Kısac ise acık havada ders yapmaktan dolayı sevincli olduklarını dile getirdi.
Derslere koşarak geldiğini anlatan Kısac, "Buraya severek geliyorum. İnşallah buyuyunce universiteye gideceğim ve doktor olacağım. Oğretmenimize teşekkur ediyorum." dedi.
Aras Haskavur da derslerin iyi gittiğini ve yeni konular oğrendiklerini belirterek, "Acık havada ders yapmak cok guzel. Oğretmenimizle cok guzel ders yapıyoruz." diye konuştu.