Erzincan'da resim oğretmenliği yapan Cem Bahadır Cevik, pandemi doneminde nostaljik muze hayalini gercekleştirerek resimlerini bu ortamda yapıyor. Cocukluk yıllarına duyduğu ozlemi gidermek ve tekrardan o yılları yaşamak icin hayallerini pandemi surecinde hayata gecirdi. Kendi imkanlarıyla oluşturduğu bu sanat evi ve etnografik muzede hem sanatını icra ediyor hem de o yıllara ait anılarını canlandırıyor. Kerpic evin icinde 1960'lı, 1970'li ve 1980'li yıllara ait bircok antika eşya bulunuyor. O yıllara ait muzikleri plaktan calarak dinleyen Cevik, kedini o yıllarda hissederek daha motive olduğunu soyluyor ve kendi gibi, gecmişe gitmek isteyen herkesi buraya davet ediyor.
Kurduğu bu sanat evi ve muzenin gecmiş ile bugun arasında bir kopru olduğunu belirten Cem Bahadır Cevik, "Aktif olarak resim yapıyorum. Yaklaşık 8 yıldır devam ettirdiğim, cocuklara yonelik temel sanat eğitimi atolyem vardı. Pandemi dolayısıyla orayı kapattım. Uzun suredir toparladığım nostaljik eşyalarla bu yeri actım. Burada sadece kendi resimlerimi icra ediyorum ve bundan da cok buyuk keyif alıyorum. Benim cocukluğuma dair pek cok irili ufaklı parcadan oluşan bir dekora sahip burası. Benim yaşıtım insanların bu eşyaların her biriyle kendilerini belki cocukluklarına, gencliklerine goturebilecekleri bir kopru vazifesi goruyor buradaki butun eşyalar ve duzen. Buraya gelip giden arkadaşlarım eş dost, ahbaplarım cok buyuk keyif alıyorlar. Şehirde ve bulunduğu sokakta bir marka oldu diyebilirim. Bu beni de cok memnun ediyor. Belediyelerin bu gibi yerlerin sayısını arttırmasını temenni ediyorum." dedi.