Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yurutulen Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'nde yer alan okullardaki 35 bin 328 oğretmene teorik ilk yardım eğitimi verildi MEB'in okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi guclendirmek icin "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında somut adımlar atılmaya devam ediliyor.
Secilen okulların altyapısının guclendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar cok sayıda destek kapsamında secilen okullara bugune kadar yaklaşık 500 milyon lira yatırım yapıldı.
Projenin hedeflerinden bir tanesi de bu okullarda gorev yapan yaklaşık 48 bin oğretmene ilk yardım eğitimi verilmesiydi. Bu kapsamda şu ana kadar 35 bin 328 oğretmenin ilk yardım teorik eğitimi alması sağlandı.
Bu oğretmenlerden 11 bin 715'i uygulamalı eğitimlerini de alarak ilk yardım eğitimlerini tamamladı. Bakanlık, haziran sonuna kadar oğretmenlerin tamamının uygulamalı eğitimlerini bitirmelerini hedefliyor.
- 243 bin 176 oğretmene mesleki gelişim eğitimi verildi
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Ozer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yaklaşık 8 ay once başlatılan proje ile bir taraftan mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmayı, diğer taraftan da okullar arası başarı farklarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.
Yonetici ve oğretmenlerin proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek amacıyla duzenlenen 4 bin 349 eğitime, 90 bin 958 okul yoneticisi ve oğretmenin katıldığını aktaran Ozer, şunları kaydetti:
"Proje kapsamındaki okul yoneticilerine yonelik 1821 kişisel gelişim ve liderlik eğitimi duzenlendi. Soz konusu eğitimlere 9 bin 224 okul yoneticimiz katıldı. Proje kapsamında 67 bin 500 oğretmene olcme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek oğretmenimize de fikri mulkiyet ve sınai haklar eğitimi verildi.
Oğretmenlerimize yonelik ilk yardım eğitiminde de buyuk aşama kaydettik.??????? 35 bin 328 oğretmenimiz ilk yardım teorik eğitimlerini tamamladılar. Bu oğretmenlerimizden 11 bin 715'i uygulamalı eğitimlerini de başarı ile tamamladılar. Boylece şu ana kadar bu okullarımızdaki oğretmen ve yoneticilerimize yonelik duzenlediğimiz eğitimlere 243 bin 176 oğretmenimiz katıldı. Bir başka deyişle oğretmenlerimiz en az 5 farklı mesleki gelişim eğitimi almış oldular. Tum eğitimler planlandığı gibi ilerliyor."

Bakan Yardımcısı Ozer, projenin gercekleştirilmesine buyuk emek veren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Muduru Kemal Varım Numanoğlu ve calışma arkadaşlarına, Dr. Sevil Uygun İlikhan ve Dr. Aylin Şengun Taşcı ile 81 il muduru, oğretmenler ve tum paydaşlara teşekkur etti.