Adana'nın Kozan ilcesinde Covid-19'u yenen oğretmen Şule Guvercin, Kozan Devlet Hastanesinde hayatını kurtaran hekimleri cicek ve tatlı ile ziyaret ederek, duygusal anlar yaşadı 2 ay once korona viruse yakalanan ve durumu ağırlaşmasının ardından devlet hastanesinde entube olarak tedavi altına alınan Şule Guvercin (45) gorduğu tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuşmasının ardından Başhekim Op. Dr. Cağlar Bozkurt ve Yoğun Bakım Doktoru Uzm. Dr. Esra Sut Yıldız'ı ciceklerle suslediği tatlı ile ziyaret etti.
Vatandaşların bu hastalığı hafife almaması gerektiğini ve doktorların yoğun bakımda nedenli ozverili olduğunu kaydeden Şule Guvercin (45), 12 Mart'ta hastaneye yatarak 26 Mart'ta entube olmasına rağmen verdiği yaşam mucadelesi ve doktorların desteği ile hayata tutunarak hekimlerin desteği ile hastalığı atlattığını kaydetti.
Kozan Karacaoğlan Kız Meslek Lisesinde tarih oğretmeni olan Şule Guvercin, "Yoğun bakımda 10 gun kaldım 5 gun de serviste kaldım. Entube olan bir hastayım. Doktorların sayesinde hayattayım. Doktorlarımıza hemşerilerimize calışanlara cok teşekkur ediyorum. Ben bu hastalığın bu kadar ağır olacağını hayal bile etmezdim. Herkese cok dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Hastalığın teşhisinde gecikmemelerini oneririm. Ben bu konuda biraz gecikmiştim. Yoğun bakımda yattığımda o zaman doktor ve hemşirelerin nasıl ozverili calıştığını gordum. Ben bu kadar zor koşullarda olduğunu hayal bile etmezdim. Ataturk'un dediği gibi 'Beni Turk hekimlerine emanet edin' sozunun ne denli onemli ve doğru olduğunu gorduk. Tum sağlık calışanlarına, emeklerine, ozverilerine cok teşekkur ediyorum" dedi.
Hasta yakını Emin Saygılı da yoğun bakım surecinde en zorlu gunlerde doktorların mucadelesine şahit olduğunu ifade ederek, hasta yakınlarına bilgi vererek, iyileştirerek hasta ile ilgilenmede cok buyuk emekleri olduğunu kaydetti.
Uzm. Dr. Esra Sut Yıldız ise, Covid-19 nedenli genc yaşlı demeden bircok hastayı kaybettiklerini, bir bucuk yıldır zor gunler yaşadıklarını ifade ederek, "Evliyim. Pandemi ile birlikte cok farklı bir hayat başladı bizim icin. O nefes alamayan hastaları boyle sağlıklı gormek ne guzel. Bir de bunun duygusal boyutu var. Bir donem her nobetimde 4 hasta kaybediyordum. Cok zor bir surec. Aşının etkilerini gormeye başladık. Bu sureci maske mesafe ile tedbirler ve aşı ile atlatacağız" diye konuştu.
Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cağlar Bozkurt ise tum hekimlerin gecesini gunduze katarak calıştığını belirterek, "Siz hastalarımızı boyle gorunce cok mutlu oluyoruz. Buyuk bir emek var. Hem hastalarımız hem hekimlerimiz hem sağlık calışanlarımız cok buyuk emek veriyor. Hastalarımızı boyle gormek bizleri cok mutlu ediyor" dedi.