Erzurum Şehir Hastanesine gorevlendirilen sınıf oğretmeni Halil Elitok, "Yatak başında bireysel eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerle oğrenciler hem okuldan kopmamış hem de hastane kaygılarını gidermiş oluyor." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yapılan protokol kapsamında Erzurum Şehir Hastanesine gorevlendirilen oğretmen Halil Elitok, hastanede tedavi goren ilkokul cağındaki cocuklara hem ders hem de moral veriyor.
Kentte ceşitli hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen ve Şehir Hastanesinde yatarak tedavi goren ilkokul cağındaki cocuklar, geri kaldıkları derslerini hastanede gorevli oğretmen Elitok aracılığıyla telafi ediliyor.
Hastanedeki cocukları tespit ettikten sonra doktorlar ve aileleri ile iletişim kuran Elitok, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cocukların tedavi gorduğu odalara giderek onlara yatakları başında eğitim veriyor.
Sınıf oğretmeni Elitok, AA muhabirine yaptığı acıklamada, asıl gorev yerinin Palandoken ilcesindeki Yıldızkent İlkokulu olduğunu soyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yapılan protokol kapsamında uzun yıllardır hastanelerde oğretmenlik yaptığını anlatan Elitok, "Hastanedeki sınıfımız ilkokul seviyesinde faaliyet gosteriyor. Yatarak tedavi goren cocuklarla Kovid-19 salgını nedeniyle topluca sınıfta ders yapamadığımız icin yatak başında ders veriyoruz." dedi.
Daha cok kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve boş zamanlarını değerlendirmek icin cocuklarla ceşitli aktiviteler yaptıklarını, ozellikle ilkokul oğrencilerine mufredat kapsamında eğitimler verdiğini dile getiren Elitok, şoyle konuştu:
"Yatak başında bireysel eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerle oğrenciler hem okuldan kopmamış hem de hastane kaygılarını gidermiş oluyor. Onlarla guzel vakit gecirdiğimiz icin psikolojik olarak da rahatlıyorlar. Cok sayıda cocuk buradan okuma ve yazma oğrenerek ayrıldı. Oğrencilere odev veriyoruz, hastanede okulu aramıyorlar."
Hastanede tedavi goren cocuklardan Oğuzhan Aydın da 1. sınıfa gittiğini belirterek, oğretmenini cok sevdiğini, hastanede okuma ve yazma oğrendiğini anlattı.
Aydın'ın annesi Emine Aydın da cocuğunun gecen hafta sut kazanına duşmesi sonucu yandığını belirterek, "Hastanede bu imkanın sunulmasından dolayı cok mutlu olduk. Hastane yonetimine, doktorlara ve oğretmenimize cok teşekkur ederiz. Cocuğum hem derslerden geri kalmadı hem de bu eğitimlerle moral buldu." diye konuştu.